URUČENE NAGRADE MISLI SRPSKI DELAJ SVETSKI: Laureati Duda Ivković, doktor Bumbaširević i mlada glumica Nevena Šarčević
Foto: Kurir

Godišnja nagrada Srpski krivak

URUČENE NAGRADE MISLI SRPSKI DELAJ SVETSKI: Laureati Duda Ivković, doktor Bumbaširević i mlada glumica Nevena Šarčević

Pop kultura -

Glumica Nevena Šarčević dobitnik je priznanja za izuzetan rad za posebne zasluge i ostvarene doprinose u oblasti kulture i filma postignute tokom organizacije Festivala italijansko-srpskog filma u Beogradu rame uz rame sa priznatim doktorom Markom Bumbaširević i legendom sporta Dudom Ivković.

foto: Kurir

Godišnja nagrada Srpski krivak, koji krasi slogan "Misli srpski delaj svetski" dodeljuje se za naročite zasluge i doprinos negovanju srpske tradicije kao i za vrhunska dostignuća u nauci, tehnologiji, umetnosti, obrazovanju, poljoprivredi, privredi, kulturi i sportu... Nagrada se sastoji od figure SRPSKI KRIVAK, izlivene u bronzi, plakete i pristupnici udruženju.

Nevena Šarčević i dr Marko Bumbaširević
Nevena Šarčević i dr Marko Bumbaširević foto: Kurir

Predsednica upravnog odbora dr Zorica Milanović, koja živi u Ženevi pročitala je sa zadovoljstvom i sledeća imena Aleksandra Paladin, za muziku, Bosiljka Rosić za etnologiju i doprinos očuvanju radicije, Miroljub Aleksić za privredu, Marko Bumbaširević za medicinu, Radoslav Zelenović, za medije i kulturu, Djan Ilić za nauku, Dušan Ivković za sport, Ljubomir Kočić za poljoprivredu, Vladimir Popović za tehnologiju. Među priznatom srpskom elitom Šarčevićeva se našla kao najmlađa za doprinos u oblasti kinematografije.

Glumica Nevena Šarčević, zaštitno je lice Skadarlije i predstavnik italijanskog filma u Srbiji istakla se za zaslužni rad.

foto: Kurir

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track