ZVEZDA DOMAĆE SERIJE GREH NJENE MAJKE OSTAVILA GLUMU: Neda uči Amere jogi i slikanju
Foto: Privatna Arhiva

Istražujemo: GDE JE I ŠTA RADI

ZVEZDA DOMAĆE SERIJE GREH NJENE MAJKE OSTAVILA GLUMU: Neda uči Amere jogi i slikanju

Pop kultura -

Neobična odluka Ivana Jovanović, koja se proslavila ulogom kod Šotre, preselila se u LA, rodila sina i danas se više na bavi glumom

Ivana Jovanović za tren oka je osvojila simpatije gledaoca u seriji „Greh njene majke“ kad je zaigrala ulogu Nede. Deset godina nakon premijere, ponovo na RTS, po sedmi put, reprizira se ekranizacija romana Mir-Jam, a mnogi se verovatno pitaju gde je danas i šta radi nekada jedna od najtalentovanijih glumica u svojoj generaciji.

Čuvena Neda više ne živi u Srbiji i preselila se u Ameriku, a i dalje se nije puno promenila.

- Ivana trenutno radi kao učiteljica joge. Želela je da se bavi glumom, ali u Holivudu i Los Anđelesu to želi svaki drugi čovek - otkriva za Kurir prijateljica glumice.

Ivani, rođenoj Beograđanki, uloga Nede je jedna od najzapaženijih, a pre nje igrala je u nizu filmova, u ostvarenjima „Rat uživo“, „Mrtav ladan“, „Sjaj u očima“, „Pare ili život „, kao i u seriji „Lisice“. Posle hit serije zaigrala je u još jednoj, u „Nepobedivom srcu“, u kojoj se takođe pojavljuje Bosiljčić. Značajnije od njenih uloga na TV su pozorišne uloge. Bila je Ofelija u „Hamletu“ u režiji Ivane Vujić i kod Gorana Markovića stala je rame uz rame sa Lanetom Gutovićem u komadu „Zlatno tele“.

Ivana se nakon odlaska iz Srbije samo jednog oglasila u medijima.

foto: Printscreen

- Mnogo pišem i učim sina umetnosti življenja do daske! Slikam i predajem jogu. Glumi mogu da se vratim kad god poželim, jer je ona uvek u meni - rekla je Ivana.

Ako je „Ranjeni orao“ najpoznatije delo Mir-Jam, onda je roman „Greh njene mame“ najintrigantniji. U njegovoj osnovi je uzbudljiva priča o devojci koja veoma mlada, ostaje bez oca i majke. Sama na svetu počinje borbu pokušavajući da shvati šta je to njena majka nekad učinila i zašto ispašta njen „greh“. Iskušenja kroz koja prolazi i prepreke koje mora da savlada učiniće je sposobnom da se na pravi način suoči sa svetom u kome živi i da zasluži svoju sreću. Roman „Greh njene majke“ sadrži sve vrline koje ima rukopis pisca Milice Jakovljević, pre svega, neobična i maštovito vođena priča u kojoj su veoma vešto pletu bajkoviti i realistični elementi. Tu su, zatim, izvanredna galerija likova, kao i različiti ambijent u kojem se događa ova priča smeštena u vreme pred Drugi svetski rat u Srbiji. Serija ima 18 epizoda, a premijerno emitovanje je počelo 20. novembra 2009. Trenutno je na RTS u toku sedma repriza, a gledanost je velika kao da je premijerno prikazivanje.

Neobično NISAM ČITALA MIR-JAM

Ivana Jovanović otkrila je tokom snimanja serije „Greh njene majke“ da nikad nije čitala ljubavne romane Milice Jakovljević.

- Nisam čitala Mir-Jam, a Šotra mi je rekao da to ne radim zbog pripreme uloge. Roman „Greh njene mame“ pročitala sam tek kad sam snimila seriju. Ivana poznajem 10 godina i igrali smo zajedno u „Hamletu“ - otkrila je glumica.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track