Najnovije vesti

PO CEO DAN RADIM, KUĆI SE VRAĆAM PEŠAKA! Gagijeva ćerka otkrila koliko je SUROV ŽIVOT u Engleskoj! SRBIJA JOJ NEDOSTAJE
Foto: Damir Dervišagić

Iskrena

PO CEO DAN RADIM, KUĆI SE VRAĆAM PEŠAKA! Gagijeva ćerka otkrila koliko je SUROV ŽIVOT u Engleskoj! SRBIJA JOJ NEDOSTAJE

Pop kultura

Anđela Jovanović, ćerka poznatog glumačkog para Branke Pujić i Dragana Jovanovića, je nakon deceniju duge glumačke karijere u Srbiji, odlučila da okuša sreću u Velikoj Britaniji.

Naime, ova 27-godišnjakinja je, po diplomiranju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, aplicirala na jednom od najprestižnijih britanskih fakulteta - Royal Central School of Speech and Drama.

foto: Zorana Jevtić

- Gledala sam programe studiranja na raznim fakultetima u želji da se usavršim, a Royal Central School of Speech and Drama je jedini univerzitet na koji sam poslala prijavu. Na njemu postdiplomske studije traju osam meseci, tako da se već u maju ili junu sledeće godine vraćam u Srbiju. Za ono što trenutno učim, a to je gluma na filmu, ovo je jedna od najboljih škola na svetu. Akcenat je stavljen na rad pred kamerama, ali nije samo to u programu. Na masteru koji pohađam stiču se znanja i iz pisanja, mi smo autori tekstova po kojima glumimo, reditelji, montažeri, kostimografi. Učimo od svega pomalo, tako da na kraju kompletno razumemo svoj zanat - otkrila je za Gloriju glumica koja već dva meseca živi u Londonu.

foto: Damir Dervišagić

- Prvo sam poslala prijavu sa svojom biografijom, pa sam morala da idem u London na audiciju uživo. Spremila sam monolog iz jednog nezavisnog filma američke produkcije, imala intervju od sat, da bih zatim sa profesorkom koja vodi moju klasu, Amandom Brenan, 60 minuta radila na jednoj sceni, a potom sa celom grupom izvodila scenske nastupe dva-tri sata. Kada se sve završilo, nisam očekivala da će me primiti, to mi nije ni padalo na pamet. Ali kada su mi nakon nekoliko dana javili da sam položila, mojoj sreći nije bilo kraja. Istovremeno sam se rastužila jer sam shvatila da ću morati da napustim Beograd na neko vreme - nastavila je priču Anđela, dodajući da živi u iznajmljenom stanu sa dvoje cimera.

- Volim disciplinu, pa moj uobičajeni dan počinje tako što ustanem u pet, spremim sve što mi treba za fakultet i izađem iz kuće oko pola osam. Do faksa pešačim sat. Predavanja mi počinju u devet i traju do šest. Nakon njih, ostanem kratko na fakultetu da završim šta imam za sutra i opet se vraćam pešaka kući - ispričala je Jovanovićeva, uz napomenu da je britanska prestonica jedan od najlepših gradova na svetu.

foto: Dado Đilas

Inače, na ovom univerzitetu studirali su brojni poznati glumci, poput čuvenog Kita Haringtona, poznatog po ulozi Džona Snoua u seriji "Igra prestola", i Martina Frimana iz "Hobita". Anđela ne krije da joj nedostaje Srbija, pa joj se često vraća.

- Dolazim često u Beograd, minimum jednom mesečno. I dolaziću kad god treba zbog posla, ali i da budem sa porodicom i prijateljima. Nedostaje mi to što ne mogu da se vidim sa njima kad god poželim, ali čujemo se gotovo svakodnevno. A kad dođem, trudim se da maksimalno dobro iskoristim vreme koje provodimo zajedno - zaključila je glumica.

foto: Printsvreen

Kurir.rs/Blic/Foto Kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...