FREDI MERKJURI MAJCI NIKADA NIJE REKAO DA IMA AIDS! Iako je bio homoseksualac, ovu ženu je voleo DO KRAJA ŽIVOTA!
Foto: Profimedia

legenda

FREDI MERKJURI MAJCI NIKADA NIJE REKAO DA IMA AIDS! Iako je bio homoseksualac, ovu ženu je voleo DO KRAJA ŽIVOTA!

Pop kultura -

Pre nekoliko dana fanovi grupe Queen obeležili su punih 28 godina otkako je preminuo legendarni muzičar i frontmen grupe Queen, Fredi Merkjuri. Umro je od posledica teške upale pluća u 46. godini života, a za sobom je ostavio stihove i muziku koja će trajati večno. Više od dva decenije nakon što je pevač preminuo, njegova majka Jer Bulsara u jednom od intervjua je ispričala da joj sin nikad nije priznao da boluje od AIDS-a, kao što majci nije govorio ništa ni o svom homoseksualnom životu.

- Znala sam da je loše, nije ništa ni trebalo da mi govori. Fredi je želeo da me zaštiti i o takvim stvarima nikad nismo raspravljali. Danas je lakše otvoreno govoriti o seksualnosti, u to vreme odlučili smo da poštujemo njegov izbor i ne bavimo se time privatno - objasnila je pre nekoliko godina Bulsara.

foto: Printscreen/Youtube

Fredijeva majka i sama je preminula pre tri godine, a u jednom od poslednjih intervjua ispričala je da su popularnog pevača svi obožavali, ali niko kao njegova majka. Umrla je u novembru, kao i Fredi pa su se poslednjih dana ponovno mogli pročitati nepoznati ili manje poznati detalji o životu Fredija Merkjurija i ljudi koji su mu bili bliski.

Bio je poznat po tome što je prkosio svim standardima i stereotipima, bez obzira na to što će o njemu misliti, a Fredija će svi zauvek pamtiti po njegovoj neverovatnoj energiji kojom je uticao na svet muzike.

foto: Profimedia

Rami Malek (38) dobio je prošle godine Oskara za najboljeg glavnog glumca, za ulogu Fredija Merkjurija u filmu "Boemska rapsodija" . Film govori o njegovim muzičkim počecima, ljubavnoj vezi s Meri Ostin (68), jedinom ženom koju je voleo, kao i njegovom homoseksualnom iskustvu zbog kojeg je u životu često bio neshvaćen. Iako se do smrti 1991. deklarisao kao homoseksualac, imao je poseban odnos sa Meri do kraja života. Upravo njoj je ostavio većinu svoje ušteđevine, kuću i sve muzičke nagrade. Osim toga, testamentom ju je obvezao da se pobrine za njegov pepeo i nikada javno ne kaže gde ga je sakrila.

Njegov dugogodišnji partner Džim Haton preminuo je 2010. godine, a za britanski show 'The Big Breakfast' tri godine nakon Fredijeve smrti govorio je o njihovom odnosu. U intervjuu je Haton emotivno pričao o njihovoj ljubavi i teškoj borbi muzičara sa AIDS-om, koju je godinama vešto krio, a rekao je i da je Fredi van pozornice bio potpuno drugačija osoba. Nije voleo da se sitiče, bio je tajanstven i najviše je uživao u boravku kod kuće. Kako je rekao u intervjuu, njihova romansa nije bila ljubav na prvi pogled, a Haton ga je na početku smatrao previše 'umišljenim'. Kasnije su se ipak zbližili i ostali zajedno sve do Fredijeve smrti.

foto: Profimedia

- Voleo je svoje mačke. Ležali bismo na kauču, Fredi bi mi masirao noge i ispitivao me kako mi je prošao dan - rekao je Haton jednom prilikom za Times.

Neke pojedinosti i pikanterije o Merkjurijevom životu postale su poznate tek nedavno, a jedna od njih je i ta da je bio na jednoj ludoj žurci sa princezom Dajanom. U biografiji glumice Kleo Rokos (57) piše da joj je pomogao da se preruši u muškarca i krišom uđe u gek bar. To je bilo u vreme kad se brak između Dajane i princa Čarlsa već polako bližio kraju, a ona se osećala 'zarobljeno'. Srećom, tu je bio Fredi.

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track