Najnovije vesti

MOJA KARIJERA BUBNJARA JE ZAVRŠENA! Žika Todorović nikad iskrenije o SUJETI i KRITIKAMA, a onda je spomenuo oca BORU
Foto: Beta/Milan Obradović

Veliki umetnik

MOJA KARIJERA BUBNJARA JE ZAVRŠENA! Žika Todorović nikad iskrenije o SUJETI i KRITIKAMA, a onda je spomenuo oca BORU

Pop kultura

Glumac Srđan Todorović poslednje vreme mnogo radi i snima.  

Da li vam više prijaju uloge opasnih tipova ili naivnih, dobroćudnih i smešnih likova? - Ovo drugo zato što mi je teško da vidim sebe u ulozi kriminalca, niti moja fizionomija deluje kao da sam neko iz tog miljea, tako da kada god mi ponude takve uloge ja se preznojim i pomislim, šta ću sad novo morati da smislim, a da se ne ponovim.

Kada dobijete ponudu za novu ulogu, šta uvek bude presudno da pristanete: scenario, uloga, kolege sa kojima ćete sarađivati ili honorar? Pre svega me zanimaju uloga i scenario. Kada sam, na primer, od Vasilija dobio ovaj scenario, jako mi se dopao jer je uloga bila meni bliska, pokazala se da je pravi izbor za mene. Prihvatam da radim u projektima koji imaju dobru priču i kada mi likovi daju dovoljno prostora za kreativnost. Novac ne presuđuje u tome da li ću prihvatiti ili odbiti ulogu.

foto: Nebojša Mandić

Pre pet decenija ste se prvi put pojavili na filmu “Ima ljubavi, nema ljubavi”. Da li se nečega sećate sa tog snimanja? - S obzirom na to sam tada imao tri i po godine tada, teško da mogu da se sećam ičega, ali, naravno, mama i tata koji su me vodili na snimanje i bili sa mnom uvek tu prepričavali su mi razne dogodovštine što se može videti i na Jutjubu.

Koliko vam je i dalje bitna kritika koja izađe u novinama i da li se nervirate kada pročitate negativnu kritiku za projekat koji ste radili ili za vašu ulogu? - Naravno da mi je bitna kritika. Svi smo mi pomalo sujetni i svako ko kaže da mu nije bitna kritika - laže. Naravno da ti prija kada nešto uradiš a to prepoznaju drugi ljudi, pogotovu filmska kritika. A što se drugog pitanja tiče - ne, zaista se trudim da se ne nerviram.

Da li ćemo vas ponovo videti u muzičkim vodama? - Teško da ćete me gledati u muzičkim vodama. Ponekad nastupim kao gost kod prijatelja na nekom koncertu sa nekim bendom, ali što se aktivnog sviranja tiče, mislim da je moja karijera bubnjara završena.

Volite li i dalje da gledate tatine filmove? - Naravno da volim. Najomiljeniji mi je “Nacionalna klasa”.

foto: Printscreen

Kurir.rs/Blic/Foto Beta 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...