SVET JE ZGROZILA FOTKA NA KOJOJ BEKAM LJUBI ĆERKU U USTA! Na novoj objavi sa Harper komentari su: ČUDNO I JEZIVO! (FOTO)
Foto: Profimedia

želi da pokaže ljubav

SVET JE ZGROZILA FOTKA NA KOJOJ BEKAM LJUBI ĆERKU U USTA! Na novoj objavi sa Harper komentari su: ČUDNO I JEZIVO! (FOTO)

Pop kultura -

Bivši fudbaler Dejvid Bekam više puta je objavio fotografiju na kojoj ljubi svoju osmogodišnju ćerkicu Harper u usta. Selfi s klizanja objavio je u petak na svom Instagramu i tako ponovo izazvao rat u komentarima.

Već godinama hejteri Dejvidu poručuju kako je to što radi neprihvatljivo, a slavni voditelj Pirs Morgan nazvao je to "čudnim i jezivim."

Međutim, fudbaler nikad nije dozvolio da ga opaki komentari pogode. Još 2017. godine je odreagovao na kritike.

foto: Profimedia

- Želimo da pokažemo našoj deci ljubav. Dobio sam više kritika zbog ljubljenja ćerke, ali ljubim tako svu svoju decu. Jako sam nežan prema deci, tako su odgajali mene i Viktoriju i tako se i mi odnosimo prema našoj deci", objasnio je.

Da li ovakvim poljupcima zaista štetimo razvoju deteta? Evo šta na to kaže psiholog.

- Postoje kulture u kojima je poljubac u usta između deteta i roditelja prihvatljiv i nema negativno značenje. Takva je, između ostalih, američka kultura. Ovaj trend koji dolazi sa zapada posebno prihvataju javne ličnosti. Prihvatanje ovog trenda od strane "slavnih" u našem podneblju, motivisano je, moglo bi se reći, pre svega željom da se naglasi simbioza između roditelja i deteta i javnosti pruži nedvosmislen dokaz ljubavi koji postoji između slavnog roditelja i njegovog deteta – kaže za “Ženu” psiholog Tatjana Daničić.

foto: Profimedia

Međutim, iako će neki reći da je takav poljubac bezopasan i naivan, postoje dobri razlozi da se ipak suzdržite od njega i dete cmoknete u obraz.

- Poljubac u usta između roditelja i deteta može biti višestruko štetan po dete. Pre svih, to su zdravstveni i higijenski razlozi. Odrasli mogu detetu na ovaj način da prenesu razne infekcije i da ozbiljno ugroze detetovo zdravlje. Jednako, ili još važnije, jesu psihološke posledice po detetov razvoj. Dete može da stvori lošu predstavu o sebi i drugim ljudima, i da, kao kada mu ugradite lošu mapu, ne bude u mogućnosti da se, u domenu seksualnosti, snalazi na odgovarajući način, tokom života – dodaje ona.

Kako dalje objašnjava dr Tatjana Daničić, razvoj seksualnosti podrazumeva i prolaženje kroz određene faze psihoseksualnog razvoja koje karakteriše i odreženo ponašanje. Tako, u uzrastu između treće i pete godine, dete se nalazi u fazi razvoja koja u osnovi ima želju za posedovanjem roditelja suprotnog pola, pa se seksualna želja usmerava prema roditelju suprotnog pola u želji deteta da u toj porodičnoj dinamici istisne roditelja istog pola i preuzme primat. Ta faza razvoja razrešava se tako što se dete identifikuje sa roditeljem istog pola, i prihvata ponašanja karakteristična za prirodni rod kome pripada. Problem može da nastane kada roditelji međusobno imaju loš odnos.

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track