Najnovije vesti

TITO JE PO ČUVENOG GLUMCA SLAO PRIVATNI AVION: Ručali smo u njegovoj VILI, pili VINO i pričali o FILMOVIMA (FOTO)
Foto: Profimedia

OTKRIO SVE U MEMOARIMA

TITO JE PO ČUVENOG GLUMCA SLAO PRIVATNI AVION: Ručali smo u njegovoj VILI, pili VINO i pričali o FILMOVIMA (FOTO)

Pop kultura

Holivudski glumac Kirk Daglas danas je napunio 103 godine. On je svojevremeno u memoarima opisao susret sa Josipom Brozom Titom. Kao veliki obožavalac sedme umetnosti Tito je poslao privatni avion po glumca i njegovu ženu.

Dobro je poznata činjenica da je Josip Broz Tito obožavao holivudske filmove, pa zato i ne čudi da je boravak Kirka Daglasa u SFRJ iskoristio da se sastane sa legendom američke kinematofrafije.

foto: Profimedia

„Bio sam u Jugoslaviji i želeo sam da se sastanem sa predsednikom Titom. Britanski ambasador mi je rekao: 'Dragi moj, ja čekam već šest nedelja da me predsednik Tito primi na deset minuta da mu predam akreditive. Nemaš šanse'“, seća se Kirk.

Prema njegovim rečima, ubrzo je izašao iz kancelarije ambasadora i nazvao predsednički kabinet.

foto: Profimedia

Narednog jutra, Tito je poslao privatni avion da preveze Daglasa i njegovu ženu do Ljubljane, gde su puna tri sata razgovarali i šetali.

„Gledao je sve moje filmove, a omiljeni mu je bio "Obračun kod OK Korala". Rekao mi je da obožava da gleda filmove, jer mu nakratko odvlače pažnju sa problema sa kojima se suočavaRučali smo u njegovoj vili, pili vino i pričali o filmovima", rekao je Daglas i intervjuu sa Rodžerom Ebertom.

foto: Profimedia

Holivudski glumac se seća i susreta sa britanskim ambasadorom nakon toga, koji je bio besan zbog činjenice da sam se ja odmah sastao sa Titom, a da on i posle šest nedelja nije uspeo.

„Vi ste proveli tri sata sa Titom, a ja ne mogu deset minuta. Recite mi, molim vas, kako Vam je to uspelo“, upitao je ambasador, na šta mu je Daglas odgovorio jednostavnim pitanjem: „Gospodine ambasadore, koliko ste vi filmova snimili?“

foto: Profimedia

Kurir.rs/RTS/Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...