NOMINACIJE ZA PRESTIŽNU NAGRADU: Šarliz, Skarlet i Rene u trci za Zlatni globus
Foto: EPA/AP

Lista

NOMINACIJE ZA PRESTIŽNU NAGRADU: Šarliz, Skarlet i Rene u trci za Zlatni globus

Pop kultura -

Dodela nagrada održaće se 5. januara u Los Anđelesu, a godinama je ovaj događaj najava ko će se sve okititi i Oskarom

Trka za 77. Zlatni globus juče je počela objavom nominacija za ovu prestižnu filmsku nagradu koja će biti dodeljena 5. januara u Los Anđelesu.

Mnogi već decenijama ovaj događaj smatraju zagrevanjem za Oskara jer se u najvećem broju slučajeva ponovi dobitnik - onaj ko kući ode sa Zlatnim globusom osvoji i najprestižniju filmsku nagradu.

Čast da se nađu među nominovanima pripala je Sintiji Erivo, Skarlet Johanson, Serše Ronan, Šarliz Teron i Rene Zelveger. One će se boriti za nagradu za najbolju žensku ulogu.

foto: EPA/Etorre Ferrari

Zanimljivo je da je nominovana i Dženifer Lopez, ali u kategoriji za najbolju sporednu ulogu, uz Keti Bejts, Anet Bening, Loru Dern i Margo Robi. Lopezova se takmiči sa ulogom striptizete koja vara imućne muškarce u filmu „Hustlers“.

Najbolje ostvarenje u televizijskoj dramskoj seriji takođe će biti izazovno jer će se u trci naći Dženifer Aniston, Olivija Kolman, Džodi Komer, Nikol Kidman i Ris Viderspun. Za istu kategoriju nominovani su glumci Brajan Koks, Kit Harington, Rami Malek, Tobajas Menzes i Bili Porter.

Ipak, ono gde će biti gusto jesu nominacije za najboljeg glumca u obe kategorije, koje su zaradili Danijel Krejg, Roman Grifin, Leonardo Dikaprio, Taron Edžerton, Edi Marfi, odnosno Kristijan Bejl, Antonio Banderas, Adam Drajver, Džonatan Prajs i Hoakin Finiks.

foto: Profimedia

Za sporedne uloge nominovani su Tom Henks, Entoni Hopkins, Al Paćino, Džo Peši i Bred Pit, odnosno Danijel Krejg, Roman Grifin.

U konkurenciji za najbolji film u kategoriji drame našli su se „Irac“, „Marriage story“, „1917“, „Džoker“ i „Two Popes“.

FILMOVI U KATEGORIJI DRAME

Irac

foto: Screenshot

Marriage story

1917.

Džoker

foto: Screenshot

Two Popes

foto: Screenshot

NAJBOLJA TV SERIJA ILI FILM

Kvaka 22

Černobilj

Fosse/Verdon

The Loudest Voice

Unbelievable

NAJBOLJA FILMSKA MUZIKA

Motherless Brooklyn

Little Women

Džoker

1917.

Marriage Story

Kurir.rs/ Nevena Mijušković Foto: EPA/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track