U ATELJE STIŽE KOMAD TESTIRANO NA LJUDIMA: Pozorište postaje rijaliti
Foto: Promo

Novo

U ATELJE STIŽE KOMAD TESTIRANO NA LJUDIMA: Pozorište postaje rijaliti

Pop kultura -

Moderno Mi smo sebe, kao civilizacija, doveli u situaciju da volimo da konstantno budemo posmatrani, paradoksalno, vapeći za željom da budemo slobodni, poručuje Maja Pelević

„Testirano na ljudima“, komad nagrađivane autorke Maje Pelević, a u režiji Bojana Đorđeva, večeras će premijerno biti izveden na sceni Ateljea 212. U svom novom pozorišnom istraživanju ona se bavi fenomenom rijaliti formata različitih internet i televizijskih šou-programa, pitanjem prostora realnosti, te konstruisane, odnosno virtualne realnosti; zamagljenom granicom raspoznavanja razlika prostora u kojima živimo iz našeg svakodnevnog iskustva.

Osam junaka

U predstavi igraju Aleksandra Janković, Ana Mandić, Sofija Juričan, Ivan Mihailović, Ivan Jevtović, Dejan Dedić, Aleksandar Đinđić i Isidora Simijonović. Prostor i vreme unutar ovog komada osam likova su organizovani pravilima internet i TV formata glasanja, usmeravanja i lažnih mogućnosti izbora za njegove aktere i publiku.

- Mi smo sebe kao civilizacija doveli u situaciju da volimo konstantno da budemo posmatrani, paradoksalno, vapeći za željom da budemo slobodni. Svi smo mi digitalni manekeni i manekenke - poručuje Maja.

foto: Promo

Takođe, Pelević u svom novom tekstu obrađuje temu veštačke inteligencije kao krajnjeg, odnosno finalnog cilja razvoja novih tehnologija i digitalnog života.

Uspeh „Kore“

Pre komada „Testirano na ljudima“, u Ateljeu 212 je postavljen njen komad „Pomorandžina kora“ u režiji Gorana Markovića. Predstava se s uspehom igra na sceni „Petar Kralj“ već 13 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track