DECA TAJKUNA SU RAK-RANA RUSKOG DRUŠTVA! Miloš Biković o novoj ulozi, mukama na snimanju, Americi...
Foto: Dragana Udovičić

o novoj komediji „Sluga“

DECA TAJKUNA SU RAK-RANA RUSKOG DRUŠTVA! Miloš Biković o novoj ulozi, mukama na snimanju, Americi...

Pop kultura -

Samo nekoliko dana uoči Nove godine u domaće bioskope stiže ruski film „Sluga“ sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi.

Popularni glumac u ovoj komediji tumači Grigorija Grišu, raskalašnog klinca koji ne mari za druge, zbog čega njegov otac inscenira saobraćajnu nesreću, iz koje će se njegov naslednik probuditi u prošlosti, okružen ruskim seljacima. Povoda za intervju bilo je mnogo, ali veliki uspeh ovog ostvarenja u Rusiji i bioskopska premijera 26. decembra, kao i putovanje u Ameriku, bili su glavna tema razgovora.

Šta je bio okidač da kažete da je uloga Griše baš za vas?

- Okidač da prihvatim ovu ulogu bila je nova saradnja s autorima serije „Hotel Eleon“, koji stoje iza filma. Igrao sam već u popularnoj seriji ulogu mladog i arogantnog momka koji je pripadnik zlatne mladeži. To su deca bogatih roditelja (uglavnom tajkuna, op. aut.), koja nemaju kontakt sa realnošću, što je rak-rana ruskog društva. Na ovaj način se rusko društvo obračunava sa tom vrstom ljudi kroz filmove. Griša je bio namenjen meni još kad smo radili „Hotel Eleon“.

Da li „Sluga“ liči na ruske bajke?

- „Sluga“ liči na rusku bajku. Međutim, njihova sela nisu baš tako idilična, što ćete i videti na velikom platnu. Film je veoma duhovit i mogu da kažem da je priča koju treba da pogleda cela porodica. Iz bioskopa ćete izaći nasmejani.

foto: Promo

Šta vam je bio najteži glumački zadatak kod ove uloge?

- Najteže mi je bilo da se izborim sa alergijama. One su me toliko napale da sam imao alergiju na odeću koju sam nosio, na konje, seno, pse...

Rusi vas vole kao komičara. Da li ćemo vas videti i u nekoj komičnoj ulozi i u Srbiji?

- Očekujem da će to publika moći da vidi u filmu „Hotel Beograd“. Premijera je planirana u 2020. godini.

Kakvi su utisci iz Amerike?

- Amerika je zemlja koja nudi mnogo mogućnosti, ali i sistem u kojem se sve meri novcem. Svaki korak se meri novcem, od trenutka kad tamo stigneš do odlaska. Amerika je vrlo različita zemlja i pruža ti svaku vrstu slobode. Smeš da budeš ono što jesi, ali ne smeš jedino da budeš siromašan. Niko te neće osuđivati zato što hodaš ulicom obučen kao šargarepa, a niko neće ni pokazati da mu je to čudno. Slobode jedino nema ako živiš u siromašnom kraju. Čak ni slobode kretanja. Dakle, Amerika je vrlo raznovrsna.

Bili ste u Čikagu, L. A. ...

- Čikago ima neku toplinu i sličnu vibraciju kao Njujork. Nije samo zbog toga što tamo žive naši ljudi. Majami nudi potpuno drugi, usporeni način života, a Los Anđeles odiše kreativnošću. Očekivao sam da u SAD neću naći dušu, ali sam se uverio da je to stereotip.

Planovi i želje za 2020. ?

- Snimaću drugi deo „Južnog vetra“ i film sa Slobodanom Šijanom, čemu se neizmerno radujem. Trenutno mi je na stolu još desetak projekta, a videću šta ću moći da prihvatim. Novogodišnja želja mi je da „Hotel Beograd“ ispadne dobar film i predstavi Srbiju na pravi način kao zemlju - punu energije i života.

O susretu sa Đuričkom Nikola je odlučio da krene od nule

U Americi ste proveli dan s Nikolom Đuričkom...

- Nikola je napravio potez koji veoma cenim. Otišao je tamo da se oproba kao glumac koga ne znaju i koji ne poznaje nikoga. Odlučio je da krene od nule. Lepo smo se ispričali i ismejali. Želim mu puno uspeha i da svojim radom Srbiju predstavi na što bolji način u Holivudu. A tamo je to posebno teško.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track