POSLE SMRTI MARKA NIKOLIĆA ĆERKA MINA JE OŠIŠALA KOSU Sad je otkrila KAKO je bio užasnut njenom GLUMOM i ko je bio kriv
Foto: Vladimir Šporčić

GODINU DANA BEZ VELIKOG MARKA NIKOLIĆA!

POSLE SMRTI MARKA NIKOLIĆA ĆERKA MINA JE OŠIŠALA KOSU Sad je otkrila KAKO je bio užasnut njenom GLUMOM i ko je bio kriv

Pop kultura -

Legendarni glumac Marko Nikolić preminuo je u Beogradu pre godinu dana, 2. januara 2019. godine u 73. godini.

Ćerka proslavljenog glumca Marka Nikolića, Mina Nikolić, krenula je očevim stopama i otisnula se u svet kinematografije, ali ne krije da dok čeka pravu priliku radi u jednom kafiću. Mina u popularnoj seriji "Žigosani u reketu" igra lik Gage.

Ona je ranije ispričala da je sa tatom imala neobičan, ali veoma iskren i prijateljski odnos.

- Naš odnos bio je, iskreno, malo neobičan, pošto je tati bilo 47 godina kad sam se ja rodila, pa je delovalo kao da smo jednu generaciju preskočili. Možda bi sve bilo potpuno drugačije da je on bio mlađi. Ovako, mogla bih reći da mi je više bio deka nego otac, ali i veliki prijatelj. Imam utisak da je stigao da me nauči svemu onome što mi je neophodno: kako da se postavim prema ljudima, šta treba da želim, kakav stav da razvijem prema poslu - ispričala je Mina Nikolić.

- U njegova poslednja dva meseca života, kad je bolest baš uzela maha, sve je bilo zgusnuto. Ono što ljudi dobiju od svojih roditelja tokom godina vaspitanja i odrastanja on mi je preneo u tih šezdesetak dana - rekla je ona.

Iako se bavi glumom, takođe radi i u jednom kafiću, i kako kaže priželjkuje ulogu u komediji.

"Za sada i dalje radim u kafiću i čekam pravu priliku. Neku komediju, zašto da ne? Možda baš zato što je izvan moje “komforne zone”, želela bih da je radim. Verujem da sa dramom znam meru, dok se s komedijom teže opuštam. Sve pomalo, po pet posto", navela je Mina, prenose Novosti.

Nakon smrti Marka Nikolića, Mina je dugu kosu ošišala na kratko.

Mini je otac bio velika podrška, a ona je otkrila i kako je izgledao njen prvi ispit, kome su prisustvovali njeni roditelji.

"Mama i tata su bili na mom prvom ispitu. Otišli su u suzama, bili su užasnuti jer sam bila najgora. Imala sam mononukleozu i mesec dana sam odsustvovala s fakulteta, pa ništa nisam uspela da pohvatam. Stvarno sam bila loša. Posle su nastavili da dolaze i na ispite i na predstave, a i ja sam dosta radila, pa je bilo mnogo bolje. Mislim da je tata bio vrlo srećan zbog mene. Inače, i sam je bio veoma srećan što se bavi glumom", istakla je Mina Nikolić.

Voleo je Karađorđa, zvali su ga Giga!

Marko Nikolić je ostavio neizbrisiv trag u sprskoj kinematografiji. Pamtićemo ga po brojnim ulogama, najpre po liku Dragiše Popadića, odnosno Gige Moravca iz „Boljeg života“, Ipak, glumac je uvek pričao da mu je omiljena uloga srpskog vladara Karađorđa u seriji „Vuk Karadžić“, reditelja Đorđa Kadijevića. Ulogu Karađorđa tumačio je i u televizijskoj drami „Karađorđeva smrt“ i televizijskoj seriji „Teatar Srba“, kao i filmu „Šejtanov ratnik“.

Nezaboravne uloge ostvario je i u filmovima „Biće skoro propast sveta“, „Divlje godine“, „Devojački most“, „Užička republika“, „Boško Buha“, „Petrijin venac“, „Veliki transport“, „Kvo Vadis“, „Gluvi barut“, „Dnevnik uvreda 1993“, „Država mrtvih“ i „Montevideo, Bog te video“.

Dobitnik je nagrade „Pavle Vuisić“, koju dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za životno delo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track