PORUČIO JE SINU DA ČUVA SVOJU PORODICU, PA MI UMRO NA RUKAMA! Kolege se od hrvatskog glumca opraštaju POTRESNIM rečima!
Foto: Printscreen/Facebook

TUGA ZBOG SMRTI DAMIRA MIHANOVIĆA ĆUBIJA

PORUČIO JE SINU DA ČUVA SVOJU PORODICU, PA MI UMRO NA RUKAMA! Kolege se od hrvatskog glumca opraštaju POTRESNIM rečima!

Pop kultura -

"Umro mi je na rukama. Zadnje što mi je rekao bilo je da kažem njegovom sinu da čuva mlađega brata, majku i baku. Nasmejao se i samo je zaspao, rekao je za hrvatske medije Giovanni Kovačević, prijatelj hrvatskog voditelja, glumca i zabavljača Damira Mihanovića Ćubija, koji je preminuo juče u bolnici u Splitu.

Glumac je pre nekoliko dana završio u splitskoj bolnici nakon što mu je opet pozlilo. Preminuo je u sredu u 14.15 sati na plućnom odeljenju u 59. godini.

- Pozlilo mu je 30. novembra na snimanju novogodišnje emisije. U zagrebačkoj bolnici proveo je 18 dana. Doveli smo ga u Split za praznike, to mu je bila želja. U ponedeljak su mu pripremili hemoterapiju, ali nije smeo da je primi jer je bio previše slab. Rapidno je nestao. Nismo mislili da će tako brzo otići. Stalno je spavao jer je bio pod sedativima tako da nije bio u bolovima - rekao je Kovačević.

Izgledalo je kao da mu lečenje pomaže, kao da će se sve ipak završiti dobro. Telefon nije prestajao da mu zvoni, a prijatelji su ga posećivali i hrabrili.

foto: Printscreen/Youtube

- To me dotaklo emotivno. Rekli su mi da se to vraća i da nisi sam. To mi je dalo mir i spokoj u ovoj situaciji. To su mi dali prijatelji. Neverovatna snaga. Život nije "crni petak". Da moraš nešto da kupiš. Isplati se živeti jedino za porodicu i prijatelje. Ovo drugo je irelevantno. Ne mogu da verujem da se ovoliko vremena pridaje predsedničkim izborima, koji su manifestacija ili funkcija irelevantna. Stvarno živimo za pogrešne vrednosti. Kad kaže neko: ‘Izgradio sam kuću s kaminom za 30 ljudi’, ja pitam: ‘Gde ti je 29 ljudi kad ih nemaš’ - zaključio je Ćubi u svojem zadnjem intervjuu za 24sata.

Njegova prijateljica i Giulianova supruga, Kristina Đanić, među prvima se angažovala u skupljanju pomoći za Ćubijevo izlečenje. Uključili su se svi, glumci, pevači... Uplaćivao je koliko je ko mogao iako su mnogi bili šokirani. Mihanović, naime, nije puno govorio o bolesti. Samo bliskim prijatelji mogli su da naslute da je bolestan tek početkom decembra. Dugo je, pričaju, odbijao da poseti lekara, a da mora u bolnicu uverili su ga Joško Čagalj Jole i Žarko Potočnjak.

"U četvrtak smo pričali, jedva je govorio. Nisam tad mogao da naslutim da je to naš poslednji razgovor. Bolest ga je pojela za 20 dana", rekao je Joško Čagalj Jole (47).

foto: Printscreen/youtube

Pevača je silno uzdrmao odlazak Damira Mihanovića Ćubija. Poznati muzičar i zabavljač preminuo je na prvi dan nove godine.

- Ivan Pažanin, Vedran Mlikota i ja posetili smo ga 17. decembra. Izveli smo ga na Advent, a on je sve vreme nas zabavljao. Kad se umorio, vratili smo ga u bolnicu - prisetio se Jole.

Ćubi je tada rekao da su samo takva druženja i prijatelji važni. Naglasio je da mu nije bitna vila sa šest spratova.

- Ne može da ti stane u grob vila sa šest spratova. Ja ću kući možda čak danas. U rukama sam pravih doktora. Sad sledi borba. Šta doktori kažu, tako ćemo raditi. Imam ludu i pozitivnu glavu da se mogu boriti s takvim stvarima. I postaviti to kako treba. U horoskopu sam Rak, no taj neko je pogrešio - ispričao je Ćubi.

Objavio je fotografiju iz zagrebačke bolnice, ali kaže da je to uradio kada je video nesebičnu brigu medicinskog osoblja o njemu i drugim pacijentima.

- Dogodilo se toliko lepih stvari. Čudo od prijema. Imali su proslavu pored stadiona. Pitali su me dolazim li na žurku. Završio sam i tamo. Došao je Ante Gelo. Napravili smo koncert. To je jedna takva priča, takav scenario da je gotovo nemoguće da se takvo nešto dogodi. Fasciniran sam celom tom pričom. Oduševljen sam ljudima koji su me prihvatili i primili. Dali su mi snagu jer nisam znao da tako delujem na ljude. To mi je trebalo. Osetiti to što su mi dali prijatelji. Počeli su da pričaju da nema koga nisam zadužio svojim humanitarnim radom. Nisam na to gledao tako nikad - rekao je Ćubi.

Estrada je neutešna, kao i Ćubijevi prijatelji glumci. Dražen Zečić od tuge nije mogao da govori, a Žarku Potočnjaku glas je drhtao dok je govorio o Ćubiju. Još dok su snimali novogodišnji program, glumac je primetio bolestan kašalj i uputio ga u bolnicu. Ćubi ga je poslušao, a lekari su dijagnostikovali tešku bolest. Potočnjak kaže da će ga pamtiti po lepom, po pričama s putovanja.

- Ćubi je puno plovio na kruzerima, tamo je na raznim jezicima vodio programe. Uživao sam u tim njegovim pričama, beskrajnim duhovitostima - rekao je Žarko. Doajen hrvatskoga glumišta naglasio je da je u tim krugovima Ćubi bio rado viđen zbog svoje duhovitosti, dobrote i spremnosti da pomogne.

Na društvenim mrežama od Ćubija se oprastio i Toni Cetinski, Asim Ugljen, Marijana Batinić...

- Počivao u miru i hvala ti na svakom osmehu i dobroti koju si delio uvek sa svima oko sebe Damir Ćubi Mihanović. Nabaci Oliveru koji balun tamo gore i pozdravi ga - napisao je Toni Cetinski.

- Bio sam klinac kada sam se upoznao sa likom i delom Damira Mihanovića Ćubija. Tu vrstu pozitivne energije koja je prštala na sve strane, tu vrstu magnetne harizme sam retko kada vidie. Uvek kada bih na TV-u ili inom naleteo na njega, ozario bih se, jer me beskrajno zabavljao. Jednostavna, ta energija koja je prštala iz njega me privlačila. I kada sam čuo da ću snimati s njim, iskreno, bio sam presrećan. Neko želi da snima sa Džoni Depom, neko sa Robertom de Nirom, a ja sam hteo da snimamsa Ćubijem - napisao je između ostalog Asim.

foto: Printscreen YouTube

Penzionisani košarkaš Dino Rađa također se oprostio od, kako kaže, jednog od najsemišnijih likova koje je ikada upoznao.

- Evo umesto čestitki za novu počelo je loše. Otišao je jedan od najsemišnijih likova koje sam ikad ikad upoznao. Dobri duh grada Splita. Otkad je saznao za dijagnozu zvao je ljude okolo i govorija koliko ih voli. Nasmejan i pozitivan. Falićeš, druže Ćubi - napisao je Rađa.

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track