BOJAN SLAČALA, FROTMEN BENDA ARTAN LILI: Želimo da naše pesme budu samo opomena
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Drugačija muzika

BOJAN SLAČALA, FROTMEN BENDA ARTAN LILI: Želimo da naše pesme budu samo opomena

Pop kultura -

Beo­gra­d­ski be­nd Ar­tan Li­li ne­su­m­nji­vo je na­j­če­šće po­mi­nja­ni sa­stav u re­gio­nu u pret­hod­nih ne­ko­li­ko go­di­na ka­da se pri­ča­lo o no­vim sna­ga­ma na do­ma­ćoj i re­gio­nal­noj mu­zi­č­koj sce­ni.

Kao po­tvr­da to­me, ne­dav­no su pos­ta­li i pr­vi lau­reat na­gra­de Za­du­žbi­ne Mi­la­na Mla­de­no­vi­ća.

Kao pred­no­vo­go­di­šnji po­klon pu­bli­ci be­nd je odlu­čio da pet da­na izba­cu­je po je­dan si­n­gl-spot za pe­sme „Ma­ca“, „Fo­li­ram“, „Pri­ča“, „Oud“ i „Pa­da­na“ s nji­ho­vog tre­ćeg al­bu­ma.

- Odlu­či­li smo da na­gra­di­mo pu­bli­ku s, mo­gu re­ći, su­ma­nu­tom ide­jom da sni­mi­mo pet spo­to­va za svih pet si­n­glo­va. To je bio ozbi­ljan po­du­hvat, po­go­to­vu što smo se obez­be­đi­va­li iz so­p­stve­nih re­ži­ja. Mi­sli­li smo da je to na­j­bo­lji na­čin da se uđe u dve na­j­ve­će izda­va­č­ke ku­će, da do­đe­mo, što bi se re­klo, pu­nih ru­ku u „Kroa­ci­ja re­ko­r­ds“ (bi­v­ši „Ju­go­ton“) i PGP RTS - ka­že za Ta­njug fron­t­men gru­pe, ba­si­sta i vo­kal Bo­jan Sla­ča­la.

Mno­ge nji­ho­ve pe­sme dru­štve­no su an­ga­žo­va­ne, a ka­ko i sam mu­zi­čar priz­na­je, če­sto ni­je la­ko go­vo­ri­ti otvo­re­no.

- Ne­ma­mo pre­ve­li­ka oče­ki­va­nja da će na­še pe­sme ko­je se ti­ču ne­ke dru­štve­no-po­li­ti­č­ke kri­ti­ke ne­što pro­me­ni­ti... Ali one mo­ra­ju da pos­to­je, taj glas mo­ra da se ču­je. Svi zna­mo da ni He­n­dri­ks, Dže­ger, Le­non, ni Di­lan ni­su uspe­li da zau­sta­ve rat u Vi­je­t­na­mu, pa šta on­da od nas da oče­ku­je­te. Me­đu­tim, te pe­sme tre­ba da pos­to­je kao fa­k­tor opo­me­ne - ali da će one ko­n­kre­t­no ne­što da pro­me­ne u ovom dru­štvu - ne­će - za­klju­ču­je mu­zi­čar.

Fa­no­ve be­n­da 2020. oče­ku­ju rei­zda­nja pr­va dva al­bu­ma „Ar­tan Li­li“ i „New Deal“, kao i pro­mo­ci­ja tre­ćeg re­gio­nal­nim na­stu­pi­ma i ko­n­ce­r­ti­ma.

(Kurir.rs / Tanjug / Foto:Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track