Najnovije vesti

NINA JANKOVIĆ O OBIČAJIMA I PROSLAVI NAJRADOSNIJEG PRAZNIKA: Radujem se Božiću kao dete
Foto: Miomir Milić

Čuvar tradicije

NINA JANKOVIĆ O OBIČAJIMA I PROSLAVI NAJRADOSNIJEG PRAZNIKA: Radujem se Božiću kao dete

Pop kultura

S kolena na koleno: Glumica u intervjuu za Kurir otkriva kako se u njenom rodnom Šapcu slavi rođenje Isusa Hrista i kakav recept za česnicu iz kuće je ponela od svoje majke i bake

Nina Janković potpuno je posvećena porodici, a novogodišnji i božićni praznici su vreme koje koristi za odmor i provodi ga u društvu svojih najbližih, supruga Matije Dičića i sina Vukašina.

Jedna od najlepših srpskih glumica 2019. pamtiće po ulogama u filmovima „Vojna akademija 5“ i „Realna priča“, a u 2020. gledaćemo je u četvrtoj sezoni „Ubica mog oca“ i u novom velikom pozorišnom zadatku.

Šta je ste poželeli sebi i svojim bližnjima u novoj 2020. ?

- Pre svega dobro zdravlje, ljubav i spokojstvo. Novu godinu smo proveli kod kuće jer se Vukašin prehladio. Mateja i ja smo mu skidali temperaturu. Nije bio to savršen doček, ali je porodica bila na okupu, što je najvažnije.

Da li se u porodici Dičić poštuje tradicija da se nedeljom svi okupe?

- Nedeljom volim da sam slobodna i da ne radim. Trudimo se da u našem domu što češće okupimo i bake i deke. Volim i nije mi teško da svake nedelje spremim ručak i ponekad umesim kolače.

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov  Foto: Miomir Milić

foto: Kurir

DANAS U BOŽIĆNOM DVOBROJU KURIRA POKLON ZA SVE ČITAOCE! OSVEŠTANA DRVENA BROJANICA

Povodom najradosnijeg hrišcanskog praznika, Rođenja Gospoda Isusa Hrista, danas ćete u Božićnom dvobroju dnevnih novina Kurir na poklon dobiti drvenu brojanicu, koja je osveštana 30. decembra 2019. godine, u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.

Molitva pomoću brojanica jedan je od najstarijih načina molitve, koji su naročito negovali pravoslavni monasi. Same brojanice imaju simbolički karakter. Najčešće su crne boje i ispletene od čiste ovčije vune, ali mogu biti i drugih boja.

HRISTOS SE RODI!

foto: Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...