KAO DA JOJ JE NEKO ZABIO NOŽ U LEĐA! Kraljica Elizabeta iz VESTI saznala da se Hari i Megan povlače?!
Foto: Profimedia

ŠOK!

KAO DA JOJ JE NEKO ZABIO NOŽ U LEĐA! Kraljica Elizabeta iz VESTI saznala da se Hari i Megan povlače?!

Pop kultura -

Princ Hari i Megan Markl, sinoć su u saopštenju na Instagramu objavili da se odriču kraljevskih dužnosti i da će živeti na relaciji Velika Britanija - Severna Amerika.

Kako su u saopštenju objasnili, odluku su doneli nakon nekoliko meseci razmišljanja.

"Posle mnogo meseci razmišljanja i unutrašnjih previranja, rešili smo da ove godine napravimo promenu i pokušamo da stvorimo novu progresivnu ulogu unutar ove institucije. Želimo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i da radimo na tome da budemo finansijski nezavisni, dok kontinuirano i u potpunosti podržavamo Njeno Kraljevsko Visočanstvo Kraljicu", piše u saopštenju vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Na naslovnicama britanskih medija mogu se videti naslovi da je kraljevska porodica duboko razočarana njihovom odlukom, da su šokirani, a neki i potpuno besni jer su odluku navodno doneli bez rasprave sa ostatkom porodice.Ipak, uprkos svemu što su im dali i što su im priuštili, spremni su da ih podrže.

Izvor blizak porodici ovaj potez Harija i Megan opisao je kao nepošten prema kraljici Elizabeti, koja je o svemu saznala iz medija, tačnije iz vesti na televiziji. O svemu navodno nisu rekli ni princu Vilijamu, ni princu Čarlsu. Iz kraljevske porodice kratko su poručili:

''Rasprave s vojvodom i vojvotkinjom u ranoj su fazi. Razumemo njihovu želju za odvajanjem, ali to je komplikovana tema za koju će ipak biti potrebno vreme.''

foto: Profimedia

Na društvenim mrežama su osudili ovakav potez vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

''To je posebno nepošteno prema kraljici. Dali su im venčanje koje su želeli, kuću koju su želeli, kancelariju koju su hteli, novac, osoblje, turneje koje su želeli. Sve to vreme imali su podršku porodice. Šta još žele?'' samo je jedan od komentara.

Hari i Megan su odluku doneli tokom proteklih šest nedelja kada su boravili u Kanadi. Imaju u planu i da pokrenu sopstvenu web-stranicu nezavisnu od ostatka kraljevske porodice, koja se navodno oseća kao da im je neko zabio nož u leđa.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track