FILM SRDANA GOLUBOVIĆA IZABRAN ZA JUBILARNI BERLINSKI FESTIVAL: Otac premijerno na Berlinalu, pa stiže i na Fest!
Foto: Maja Medić

veliki uspeh

FILM SRDANA GOLUBOVIĆA IZABRAN ZA JUBILARNI BERLINSKI FESTIVAL: Otac premijerno na Berlinalu, pa stiže i na Fest!

Pop kultura -

Film "Otac" s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, u režiji Srdana Golubovića, imaće svetsku premijeru na 70. Berlinalu, u okviru programa "Panorama", a potom će biti prikazan i na 48. Festu.

foto: Maja Medić

Berlinski filmski festival objavio je danas selekciju svog programa u kojem su prošle godine trijumfovali "Šavovi". Nakon ostvarenja "Krugovi", "Klopka", "Apsolutnih sto", nagrađenih na mnogih svetskim festivalima, Golubović će svoju filmografiju obogatiti potresnom pričom koja opisuje tragediju i ličnu borbu jednog čoveka kome su zbog siromaštva oduzeli decu.

foto: Maja Medić

Ponižen i emotivno uništen, on započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do prestonice, s kraja na kraj zemlje. Očajan ali dostojanstven, želi da pokaže da mu je stalo. Kroz svoje burno putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čoveka - on postaje heroj. Oca u filmu igra Goran Bogdan, dok su uloge dece poverene debitantima Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece. Ostale uloge tumače Boris Isaković, Nada Šargin, Jovo Maksić i drugi. Film "Otac", kako saznajemo, mogao bi da otvori i ovogodišnji Fest 28. februara, ali će se to znati sigurno nakon sutrašnje konferencije za medije.

Kurir.rs./ Foto: Maja Medić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track