VOJIN ĆETKOVIĆ O NOVOM FILMU GRUDI: Rak dojke i ekologija su najveći svetski problemi
Foto: Ana Paunković

ISKREN g

VOJIN ĆETKOVIĆ O NOVOM FILMU GRUDI: Rak dojke i ekologija su najveći svetski problemi

Pop kultura -

Drugo dugometražno ostvarenje Marije Perović publika će moći da pogleda od naredne nedelje u domaćim bioskopima

Ovo je film o čistoj ljubavi, emociji, prijateljstvu i nečem što se izgubilo, kaže glumac Vojin Ćetković, koji tumači lik Fukija u filmu „Grudi“.

Drugo dugometražno ostvarenje Marije Perović publika će moći da pogleda od naredne nedelje u domaćim bioskopima.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije rediteljka je otkrila da je radnja smeštena u Nikšić. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Ana, Zorka i Jelena susreću se u rodnom gradu na godišnjici 25 godina od mature. Njih tri žive u tri države nastale raspadom Jugoslavije i sve imaju različite, ali važne probleme s grudima.

Fuki je njihov šarmantni školski drug, koji sa sve tri drugarice ima i još ponešto. Tri dana, tokom kojih svi oni podvlače crtu i računaju sa još uvek bezbrojnim nepoznatima, promeniće im živote. - Igram čoveka koji je meni vrlo blizak. Ceo život sam okružen nekim drugaricama i to što se desilo u scenariju i na filmu desilo se na mojih 25 godina mature. To što igram je život. Fekija kao da poznajem i odigrao je s velikim zadovoljstvom - kaže Ćetković.

Tema filma „Grudi“ je i rak dojke. - Kako sam stariji, sve manje poruka šaljem kroz ono što radim. Mi smo tu da ukažemo na problem, a ne da ga rešavamo. Nisam učestvovao u političkim protestima, ali sam uvek zastao da pomognem onome ko je ugrožen i oko ekologije. To su teme koje mene interesuju. A „Grudi“ govore o najvećem svetskom problemu kao što je rak dojke - poručuje Ćetković.

Kurir / LJ. R.

Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track