RAZOČARANI GLUMCI! OSAM GODINA ČEKAJU PAPIRE: Presuda mrtvo slovo na papiru!
Foto: Dragana Udovičić

Tužno deo ekipe serije deli sudbinu Jagodića

RAZOČARANI GLUMCI! OSAM GODINA ČEKAJU PAPIRE: Presuda mrtvo slovo na papiru!

Pop kultura -

Radoje Čupić kaže da on i njegove kolege iz Vojvodine ne mogu da naplate honorare za svoj rad, dok su glumci iz Beograda isplaćeni.

Iako su pristali da nastavak serije „Sva ta ravnica“ pod nazivom „Jagodići“ snimaju bez honorara, a da zarađeni novac dobiju neposredno pre početka emitovanja, glumci iz Vojvodine, mnogobrojni statisti i saradnici iza kamera ostali su kratkih rukava.

Dug spisak oštećenih

Osam godina nakon premijere i dobijenog sudskog spora, oni i dalje nisu uspeli od producenata Željka Čolakovića i Dejana Lutkića da naplate svoje honorare. Kriza i besparica koje prate grofove Milana, Branka, Jovana i Lajka, stigle su i filmadžije. - Za drugu sezonu smo ostali uskraćeni za svoje honorare. Završen je pre nekoliko godina sudski spor u našu korist, ali ne može da se naplati novac. Samo u nekoliko navrata mi se desilo slično, ali se radilo o manjim sumama i nisam nikog tužio. Sad nisam želeo da pređem preko toga. Kolege iz Beograda su dobile svoj novac - kaže za Kurir Radoje Čupić, prvak Drame SNP iz Novog Sada i jedan od mnogih oštećenih.

Iza serije „Jagodići“ stao je Željko Čolaković i jedna turistička agencija kao ogranak producentske kuće „NS production“, ali i glavni glumac i izvršni producent Dejan Lutkić. - Nisam u situaciji da komentarišem ceo slučaj jer nisam u zemlji - kratko je rekao Lutkić u telefonskoj izjavi.

foto: Printscreen

Zakinuli Somborce i Zrenjanince

Serija „Jagodići“ trenutno se reprizira na RTS, a u drugom nastavku trojicu braće iz grofovske porodice Jagodić igraju Dejan Lutkić (Jovan), Gordan Kičić (Branko) i Ivan Bosiljčić (Lajko), a u ulozi njihovog oca grofa Milana pojavio se legendarni Dragan Nikolić. Epizode su odigrali i Nataša Ninković, Gorica Popović, Marija Karan, Zorana Bečić, Nina Janković, Vojin Ćetković, Milorad Mandić Manda, Rale Milenković, ali su bez honorara za svoj rad ostale kolege iz Novog Sada, Zrenjanina, Sombora i ceo sektor šminke, kostima, kao i scenski radnici.

Ko su Jagodići Grofovi iz Banata

Jagodići od Krnjače bili su srpska plemićka porodica. Sa porodicama Čeković i Dunđerski spadali su među najuticajnije srpske velikaše u Austrougarskoj 18. i 19. veka, a živeli su na teritoriji srednjeg Banata. Kod mesta Konak u Banatu, nedaleko od tadašnjeg Bečkereka, a današnjeg Zrenjanina, Petar Jagodić je 1835. godine podigao zamak, koji će ostati u vlasništvu njegovih potomaka sve do Drugog svetskog rata. Park ispred dvorca bio je uređen u francuskom stilu, dok je park u dubini imanja bio uređen u engleskom stilu i prelazio je u šumu Koprivića.

foto: Facebook Printscreen/Jagodića serija

Kurir / Ljubomir Radanov, Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track