Najnovije vesti

KIRK DAGLAS ZNAO JE TITA, A U JUGOSLAVIJI PROKOCKAO 100.000 $ ZA NOĆ: Ovako će svi pamtiti pokojnu ZVEZDU HOLIVUDA!
Foto: Profimedia

PREMINUO U 103. GODINI

KIRK DAGLAS ZNAO JE TITA, A U JUGOSLAVIJI PROKOCKAO 100.000 $ ZA NOĆ: Ovako će svi pamtiti pokojnu ZVEZDU HOLIVUDA!

Pop kultura

Kirk Daglas umro je u 103. godini, a mnogi se sada prisećaju zanimljivosti iz glumčevog života, kao što je njegov susret sa Josipom Brozom Titom, ali i boravak u Jugoslaviji.

Glumac je svojevremeno u memoarima opisao susret sa Josipom Brozom Titom. Kao veliki obožavalac sedme umetnosti Tito je poslao privatni avion po glumca i njegovu ženu.

foto: Profimedia

"Bio sam u Jugoslaviji i želeo sam da se sastanem sa predsednikom Titom. Britanski ambasador mi je rekao: "Dragi moj, ja čekam već šest nedelja da me predsednik Tito primi na deset minuta da mu predam akreditive. Nemaš šanse. Gledao je sve moje filmove, a omiljeni mu je bio "Obračun kod OK Korala". Rekao mi je da obožava da gleda filmove, jer mu nakratko odvlače pažnju sa problema sa kojima se suočava. Ručali smo u njegovoj vili, pili vino i pričali o filmovima", seća se Kirk.

Holivudski glumac se seća i susreta sa britanskim ambasadorom nakon toga, koji je bio besan zbog činjenice da sam se ja odmah sastao sa Titom, a da on i posle šest nedelja nije uspeo.

"Vi ste proveli tri sata sa Titom, a ja ne mogu deset minuta. Recite mi, molim vas, kako Vam je to uspelo", upitao je ambasador, na šta mu je Daglas odgovorio jednostavnim pitanjem: "Gospodine ambasadore, koliko ste vi filmova snimili?"

foto: Printsceen

Miralem Turčalo, konobar koji je u hotelu Evropa počeo da radi za Olimpijadu 1984. godine, ispričao je zanimljive stvari iz Kirkovog života.

"On je bio tu za Olimpijadu. Čovek sa porocima, ali veliki gospodin. Voleo je kocku. Prokocka za noć 100.000 dolara, i izađe iz kockarnice nasmejan, normalan i raspoložen. Onda dođe na večeru, postroji konobare k'o vojnike i podeli im po sto dolara. Svi smo ga pamtili kao krajnje velikodušnog", kazao je Miralem.

Naravno, svi se sećaju i priče o onom nesrećnom sarajevskom ćevabdžiji koji je hteo da "prevesla" Kirka naplativši mu ručak po astronomskoj cifri. Da je bio pametniji verovatno bi dobio napojnicu koju bi pamtio ceo život.

foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Depo.ba/RTS, Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...