Najnovije vesti

KOLEGE SE PRISEĆAJU NEBOJŠE GLOGOVCA: Njegovu veličinu spoznali smo tek kad je otišao
Foto: Beta/Branislav Božić

GODIŠNJICA smrti

KOLEGE SE PRISEĆAJU NEBOJŠE GLOGOVCA: Njegovu veličinu spoznali smo tek kad je otišao

Pop kultura

Povodom dve godine od smrti o velikom glumcu govore reditelj filma "Južni vetar" Miloš Avramović i Voja Brajović

Na današnji dan pre dve godine prerano nas je napustio najveći glumac sa ovih prostora - Nebojša Glogovac.

Njegova porodica danas će održati pomen na Novom groblju, a u Kulturnog centra Beograda od 21 sat biće prikazan njegov poslednji film "Moj jutarnji smeh". Projekciji će prisustvovati glumačka i autorska ekipa filma, kao i članovi porodice Glogovac. Publika će ekskluzivno moći da pogleda i deo materijala snimljenog s Nebojšom, koji igra lokalnog vidovnjaka, a nije se našao u finalnoj verziji filma. Glumica i predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije Voja Brajović prisetio se za Kurir rada s maestralnim i neponovljivim Glogovcem na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

"Ugasio se jedan blistavi dar. To su darovi retki, koji prosto zrače sa scene ili sa ekrana. Kad pomislim da je prošlo već dve godine, to mi je neverovatno. Ostala je neverica, ali i nada da će u našem okruženju biti preneta ta baklja talenta na nekog novog", kaže Brajović.

foto: Promo

Nebojša Glogovac igrao je i u filmu i seriji "Južni vetar", koja se trenutno nedeljom prikazuje na RTS.

"Nismo prepoznali njegovu veličinu kao glumca, to smo spoznali kasno, tek kad je otišao. Njegova smrt je velika tragedija ne samo za kulturu već i za celu državu, jer smo izgubili jednu pametnu, dobru, izuzetno talentovanu osobu, kakvih je sve manje. Za mene je bila velika čast što sam ga upoznao, radio s njim, Nebojša će zauvek biti u našim srcima, kao deo porodice 'Južnog vetra'. Krivo mi je što nije video film i uspeo da uživa u njegovom uspehu", kaže Avramović.

I Trebinje ga se seća

NAPRAVILI MU FESTIVAL

Ni Trebinje, rodni grad Nebojše Glogovca, ne zaboravlja svog velikana. Krajem avgusta biće i ove godine održana dvodnevna manifestacija Dani Nebojše Glogovca u spomen na dan njegovog rođenja, koju u njegovoj Hercegovini organizuju porodica i prijatelji.

Kurir/Ljubomir Radanov/Foto: Beta/Branislav Božić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...