Najnovije vesti

SLOBODA MIĆALOVIĆ REČIMA O GLOGOVCU POTRESLA SVE: U životu imao jasan stav, a ova misao je OGLEDALO DUŠE glumca!
Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

velik čovek

SLOBODA MIĆALOVIĆ REČIMA O GLOGOVCU POTRESLA SVE: U životu imao jasan stav, a ova misao je OGLEDALO DUŠE glumca!

Pop kultura

Ništa ne može da pobedi blistave uloge koje je Nebojša Glogovac ostavio iza sebe. Bio je briljantan u glumi, ali on "nije bio samo glumac" - kao da ovo i samo po sebi nije časna titula.

Nebojša je bio i filozof koji je živeo ono što je i pričao.

Na važnu rečenicu Nebojše Glogovca podsetila nas je glumica Sloboda Mićalović Ćetković, njegova prijateljica i kuma.

Rečenica glasi: "Uvek treba biti dobar. Bez obzira da li će vam se neko zahvaliti ili ne, pamtiti ili ne, da li će vam uzvratiti ili ne".

foto: Marina Lopičić

A evo kako publika uzvraća na njegove reči:

"Veliki Nebojša Glogovac", "Nikada ga neću zaboraviti!!! Vreme prolazi, ali lepa sećanja ostaju u meni dok živim, jer je ostavio isuviše dubok trag u životu! Neka mu je večna slava i hvala", "Koliko neki ljudi nedostaju".

Nebojša Glogovac rođen je 30. avgusta u Trebinju. Sa porodicom je jedno vreme živeo u Opovu, a onda su se preselili u Pančevo gde je glumčev otac Milovan služio kao prota.

Po ocu svešteniku bio je iz Dramiševa, a po majci krojačici Mileni Glogovac iz Nevesinja.

Tokom osnovne škole Nebojša koji je rastao uz osam godina mlađu sesru Bojanu, pohađao je i muzičku školu, odsek za klarinet. Nakon završetka Gimanzije u Pančevu ("Uroš Predić"), upisao je FDU u Beogradu.

Još tokom studiranja je postao stipendista Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U Predstavi "Velika pljačka" Dejana Miljača započeo je karijeru.

Prvu ulogu na malim ekranima zabeležio je 1987. u seriji "Bolji život" gde je glumio druga Slobodana Bobe Popadića (Dragana Bjelogrlića). Njegova prva filmska uloga bila je u darmi "Raj" Petra Zeca.

Između početaka i 2018. stale su uloge koje spadaju u najznačajnije role domaćeg filma: "Kad porastem biću Kengur", "Ubistvo sa predumišljajem", Munje", "Klopka", "Južni vetar"...

Više puta je odbijao uloge u inostranim filmovima jer ih je smatrao uvredljivim za naš narod.

Ostvario je 43 filmske i televizijske uloge i 19 televizijskih uloga. Glumio je u pet kratkih filmova kao i u pojedinim dokumentarnim ostvarenjima.

Dobio je 2018. glavnu ulogu u filmu "Otac" Srdana Golubovića koja je kasnije pripala Goranu Bogdanu.

Nebojša Glogovac bio je oženjen Minom Glogovac, slikarkom i docentom na predmetu Slikarske tehnike na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, sa kojom je dobio sinove Gavrila i Miloša.

Sa drugom suprugom Milicom Šćepanović, joga instruktorkom i bivšom novinarkom, dobio je ćerku Sunčicu.

foto: Aleksandar Jovanović

Kurir.rs/Žena/Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...