MIRA BANJAC ZA KURIR O SARAJEVU, KARIJERI, GODINAMA: Ne moram više da vijam uloge!
Foto: Damir Dervišagić

Intervju

MIRA BANJAC ZA KURIR O SARAJEVU, KARIJERI, GODINAMA: Ne moram više da vijam uloge!

Pop kultura -

Vredna Snimala sam u Sarajevu s Pjerom Žalicom, a u ostvarenju „Grudi“ igram zato što verujem u rediteljku Mariju Perović. Dopada mi se ugao iz kog je prišla temi raka dojke, koja se tiče svih nas

Mira Banjac bogatom opusu dodala je i ulogu bake u novom domaćem filmu „Grudi“ rediteljke Marije Perović.

Crvenim tepihom prošetala je pre na premijeri ruku podruku s Vojinom Ćetkovićem, u društvu tri glavne junakinje - Dubravke Drakić, Nade Šargin i Marije Škaričić.

- Ne moram više da vijam karijeru i uloge. Verujem u ovaj film. Dopada mi se iz kog ugla je Perovićeva prišla ovoj temi koja se tiče svih nas, a napada samo žene. Nažalost, radi se o opakoj bolesti i raku, ali priča nije o tome, već pokazuje kako podnosimo te teške trenutke, a još više kako to podnosi okolina, prijatelji, familija, deca i kako se prema tome odnose - kaže Mira za Kurir.

Da li ste prihvatili poziv bez razmišljanja?

- Bili su mi uslovi za rad sjajni, a i divne kolege Vojin, Nada, Marija i Dubravka. Nadam se da će publika doći da pogleda film. U seriji su izbačene dve moje velike i važne scene, koje su ključne za film.

Na snimanju serije i filma „Grudi“ slavili ste rođendan.

- I ponovilo se ove godine u Sarajevu. Radila sam film Pjera Žalice. Dva rođendana, 88. i 90, proslavila sam u glumačkoj porodici i to je nešto što ću pamtiti dok sam živa.

Planovi...

- Čekam novi film „Koncentriši se, baba“ i da vidim kako će ga prihvatiti publika. Dugo nisam bila u Sarajevu, još od pre rata. Nekada sam tamo sedam godina bila predsednik Saveta na Festivalu malih i eksperimentalnih scena (MESS). Baš se radujem da budem u gradu u kome sam nekada dosta radila i snimala filmove. Dosta mojih prijatelja je u Sarajevu.

Kako ste sa zdravljem?

- Malo bolovala i sada sam dobro.

Kurir.rs, Ljubomir Radanov/ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track