PROŠLO JE 59 GODINA OD VDOVOG ROĐENJA: Dobio HIV, pa mu svi okrenuli leđa! Nije se odvajao od BUBNJEVA, a ovako je UMRO
Foto: Printscreen/Youtube

STVORIO JE EKV

PROŠLO JE 59 GODINA OD VDOVOG ROĐENJA: Dobio HIV, pa mu svi okrenuli leđa! Nije se odvajao od BUBNJEVA, a ovako je UMRO

Pop kultura -

Ivan Ivica Vdović rođen je 23. februara 1961. godine, a o njegovom životu i karijeri i dalje se priča.

Vd je bio jedan od najboljih bubnjara, svirao je u grupi Ekatarina Velika, a Sonja Savić je govorila da je Ivica je stvorio Milana Mladenovića i Margitu Stefanović. Ipak, Ivica je umro 1992. godine u 31. godini.

foto: Printscreen/Youtube

1985. godine Vd je saznao da je HIV pozitivan (navodno je bio prva zvanično registrovana osoba obolela od HIV u bivšoj Jugoslaviji). Kada je Sonja Savić pričala o njegovoj smrti, rekla je da je samo pao sa kreveta u "infektivnoj kesi koju niko nije hteo da podigne".

Prema sećanjima savremenika, Vd je i privatno bio fascinantan lik.

"Ličio je na Džonija Rotena iz Pistolsa, prvi je zamenio palice ritam mašinom i obeležio zvuk Šarla Akrobate. Sećam ga se kao najšarmantnijeg momka u društvu, pravog zezatora koji je uvek bio spreman da odvali dobru šalu. Bio je poznat i po nekim navikama koje ni za živu glavu nije menjao. Nigde nije išao bez svojih bubnjarskih palica i nikada se nikome nije javljao telefonom. Kada treba da izađemo, on lepo stane ispod prozora i zviždi. Bože, koliko se taj čovek nazviždao ispod mog prozora", prisećala se voditeljka Dubravka Marković.

foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/K.Đ, Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track