Najnovije vesti

ZAVRŠENO SUĐENJE VAJNSTINU: Oslobođen krivice po NAJTEŽOJ OPTUŽNICI! Njegovim ŽRTVAMA neće biti SVEJEDNO
Foto: Profimedia

šta će reći žrtve?

ZAVRŠENO SUĐENJE VAJNSTINU: Oslobođen krivice po NAJTEŽOJ OPTUŽNICI! Njegovim ŽRTVAMA neće biti SVEJEDNO

Pop kultura

Harvi Vajnstin je proglašen krivim danas na suđenju, ali kako stvari stoje uspeo je da izbegne doživotnu robiju.

Monstruoznog producenta sud je proglasio krivim za seksualne napade,ali je osobođen krivice po najtežoj tačni optužnice, po kojoj je mogao da dobije doživotni zatvor.

Vajnstin je danas na suđenju u Njujorku proglašen krivim za seksualni napad na bivšu asistentkinju Mimi Hejli 2006. godine i za silovanje Džesike Man, bivše glumice koje se dogodilo 2013.godine.

foto: Profimedia

Zbog seksualnog napada mu preti do 25 godina zatvora.

Porota ga je oslobodila krivice po dve tačke optužnice za predatorski seksualni napad, za šta je propisana kazna doživotni zatvor.

Slučaj je prekretnica za pokret #MeToo koji je inspirisao žene širom sveta da progovore o zlostavljanjima koja su doživela od moćnih muškaraca.

Više od 80 žena, uključujući poznate glumice, optužilo ga je za seksualna uznemiravanja počinjena zadnjih decenija. On sve optužbe odbacuje i tvrdi da su žene pristale.

Tužioci su ga tokom suđenja prikazivali kao serijskog predatora koji je manipulisao ženama obećavajući im karijeru, mameći ih u hotelske sobe u kojima ih je napadao.

Man je rekla da je taj čovek bio kao doktor Džekil i mister Hajd, šarmantan i prijatan među poznatim i važnim prijateljima, a strašan ibesan kada je ostajao sam sa ženama koje je želeo da napadne.

foto: Profimedia

Kurir.rs / BBC, Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...