NIKAD JADNIJE, BEDNIJE I PROVIDNIJE! Sećamo se strašnog SKANDALA od pre 14 godina na Beoviziji!
Foto: Printscreen

NIKAD NEĆETE ZABORAVITI

NIKAD JADNIJE, BEDNIJE I PROVIDNIJE! Sećamo se strašnog SKANDALA od pre 14 godina na Beoviziji!

Pop kultura -

Jedan od najvećih skandala na izboru za našeg predstavnika na Evroviziji dogodio se 2006. godine, kada je pesma od Flamingosa "Ludi letnji ples" dobila najviše bodova od publike, ali i po nula poena od članova žirija iz Crne Gore.

Naime, čanovi žirija RTCG nisu dodelili nijedan poen Flamingosima i njihovoj pesmi "Ludi letnji ples", pa je tako podgorički boj bend s pesmom "Moja ljubavi" osvojio prvo mesto. Publika je imala drugačije mišljenje, pa su Ognjen Amidžić, Marinko Madžgalj i Luis s hitom "Ludi letnji ples" dobili 12.000 glasova, dok je "No name" skupio svega 3.500, ali su Crnogorci ipak proglašeni za pobednike.

foto: Printscreen RTS 1

Rezultiralo je time da Srbija i Crna Gora te godine nisu učestvovale na evrovizijskom takmičenju, a u junu 2006. Srbija i Crna Gora su se odvojile.

Ana Nikolić i Ivana Selakov tvrdile su da su pretrpele štetu 2009. godine. Zbog greške u prebrojavanju glasova publike i žirija, pevačice se nisu našle u finalu. Nešto kasnije, RTS je priznao da je napravio propust i njih dve su naknadno vraćene na spisak finalista. Selakovljeva je pristala da peva u finalu, dok je Ana odbila.

foto: ATA Images

Kurir.rs/K.Đ, Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track