HRISTO ŠOPOV O SERIJI „JUŽNI VETAR“: Beograd je postao moja druga kuća
Foto: Aleksandar Letić

Ekskluzivno

HRISTO ŠOPOV O SERIJI „JUŽNI VETAR“: Beograd je postao moja druga kuća

Pop kultura -

Posle saradnje s Milošem Avramovićem mogu da kažem da sam popravio svoj srpski. Sve vas razumem (smeh). Kad pomislim na Srbiju, prvo mi je u glavi „hvala“, kaže glumac

U seriji „Južni vetar“, koju pratimo nedeljom na RTS, jednog od negativaca, mafijaša Dimitra, tumači svetska zvezda Hristo Šopov.

Glumac iz Bugarske najpoznatiji je po roli Pontija Pilata u „Stradanju Hristovom“. Američki film iz 2004, koji je režirao Mel Gibson, bio je nominovan za tri Oskara i hvaljen od kritičara, ali je izazvao brojne kontroverze širom sveta.

Prva saradnja 2008.

Hristo ekskluzivno za Kurir kaže da nije ni sekund razmišljao kad je dobio poziv iz Srbije pre tri godine da snima film „Južni vetar“.

- Dopao mi se scenario i bez razmišljanja sam prihvatio poziv. Nisam još imao prilike da pogledam seriju, ali sam siguran da će biti jednako dobra kao i film. „Južni vetar“ je sjajno prihvaćen u Bugarskoj. Srećan sam što sam imao ponovo prilike da radim s ekipom koja je napravila najgledaniji film u Srbiji - iskren je Šopov.

foto: Profimedia

Bugarski glumac snimao je svoje scene sa Predragom Mikijem Manojlovićem, koji igra Cara umesto Dragana Bjelogrlića.

- S Mikijem radim prvi put zajedno. Veliko zadovoljstvo za mene je bilo da radim sa sjajnim srpskim glumcima. „Južni vetar“ nije moj prvi kontakt s kolegama iz Srbije. Pre 15 godina snimao sam film „Rezolucija 819“ sa Dimitrijem Ilićem, koji je igrao Ratka Mladića. Sjajno smo se družili i provodili vreme zajedno - otkriva superstar iz Bugarske i konstatuje da naša dva naroda imaju mnogo toga zajedničkog.

- Svi mi koji živimo na Balkanu imamo mnogo sličnosti: hranu, temperament, čak i jezik nam je sličan. Mnoge reči zvuče isto u bugarskom i srpskom.

Hvala Avramoviću

Na kraju razgovora Šopov naglašava da nosi samo lepe uspomene sa snimanja.

- Posebno mi se dopao Beograd, gde sam se osećao kao kod kuće. Hvala reditelju Milošu Avramoviću što je me pozvao da budem deo ove priče. Posle ove saradnje mogu da kažem da sam popravio svoj srpski. Sve vas razumem (smeh). Ipak, nije mi bilo lako da naučim svoje dijaloge, ali su mi pomogli reditelj i kolege. Kad pomislim na Srbiju, prvo mi je u glavi „hvala“ - zaključuje glumac.

Prijateljstvo OD GIBSONA SAM MNOGO NAUČIO

foto: Profimedia

Hristo Šopov i Mel Gibson su nakon saradnje na filmu „Stradanje Hristovo“ postali veliki prijatelji.

- Raditi jedan ovakav film može da poželi svaki glumac. Mel Gibson je majstor svog posla i iza i ispred kamere. Naučio sa mnogo od njega iz te saradnje - iskren je glumac.

Zanimljivo ŠOPOV JE ZVEZDA KAO BERČEK

Hristo Šopov, za razliku od Miloša Bikovića, nije morao na kasting za film „Južni vetar“.

foto: Marina Lopičić

- Ulogu je Hristo dobio bez audicije. Pratim pomno bugarsku kinematografiju i odmah sam znao da je lik za njega. On je zvezda u svojoj domovini kao kod nas Aleksandar Berček - kaže za Kurir reditelj Miloš Avramović.

(Kurir.rs / Lj. Radanov / Foto:Aleksandar Letić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track