ZVEZDA SERIJE SULEJMAN VELIČANSTVENI OTIŠLA U VRANJE! A evo šta je tamo radila: Nema ko se nije oduševio! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva glumaca vranjskog pozorišta

znate je kao Nigar kalfu

ZVEZDA SERIJE SULEJMAN VELIČANSTVENI OTIŠLA U VRANJE! A evo šta je tamo radila: Nema ko se nije oduševio! (FOTO)

Pop kultura -

Turska glumica Filiz Ahmet, koju je domaća publika najbolje upoznala dok je tumačila lik Nigar kalfe u "Sulejmanu Veličanstvenom", pojavila se na premijeri dečije predstave "Čarobnjak iz Oza" koja je odigrana na sceni obnovljene zgrade pozorišta "Bora Stanković" u Vranju.

Filiz je rođena u Skoplju, gde je odrasla i završila Akademiju dramskih umetnosti. Osim uloga u turskim serijama Filiz igra i u "Turskom teatru" u Skoplju, pa je u svom angažmanu na relaciji Instanbul-Skoplje. Glumica je studentkinja Krenare Nevzati Keri, profesorke scenskih pokreta na Akademiji dramskih umetnosti u Skoplju koja je u predstavi "Čarobnjak iz Oza" bila zadužena za scenski pokret i koreografiju.

Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac vranjskog teatra kaže da je profesorka Keri pozvala Filiz da dođe na premijeru, vidi novo pozorište u Vranju i upozna vranjski ansambl.

"Jako joj se dopalo pozorište, dopala joj se i predstava. Što se komunikacije tiče vrlo je neposredna, komunikativna pristojna", navodi Jovanović.

Prema njegovim rečima iako je postala velika zvezda ne samo u Turskoj, Filiz je veoma neposredna i iskrena u komunikaciji.

foto: Privatna arhiva glumaca vranjskog pozorišta

"Lepo smo razgovarali, fino se ponašala sa svima nama, mi smo kolege, ali sasvim neočekivano za nekog ko je tako poznat i popularan, ko je zvezda", ističe Jovanović.

Zanimljivo je i to da poznata glumica tečno govori srpski jezik.

foto: Privatna arhiva glumaca vranjskog pozorišta

Kurir.rs/T.S/Foto: Privatna arhiva glumaca vranjskog pozorišta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track