PROŠLA JE GODINA OTKAKO JE NAĐEN MRTAV! Razbijao je u Prodidžiju, vrištali su mu ime, a evo šta kažu REZULTATI OBDUKCIJE
Foto: Profimedia

TUŽNO

PROŠLA JE GODINA OTKAKO JE NAĐEN MRTAV! Razbijao je u Prodidžiju, vrištali su mu ime, a evo šta kažu REZULTATI OBDUKCIJE

Pop kultura -

Pre tačno godinu dana Kit Flint iz grupe Prodiži pronađen je mrtav u svom stanu u Engleskoj. Mnogi su ostali u šoku i nisu verovali pošto se ova tužna vest proširila. Kako se tada pisalo, policija je njegovu smrt smatrala sumnjivom, a tačna izjava glasila je:

"Primili smo poziv oko osam sati i kada smo stigli mogli smo da konstatujemo samo smrt 49-godišnjeg muškarca. Njegova smrt se ne tretira kao sumnjiva."

"Vest je tačna. Ne mogu da verujem šta pišem, ali naš brat Kit se ubio za vikend. Šokiran sam, ljut, zbunjen, a srce mi je slomljeno. Počivaj u miru", poručio je Lijam iz Prodižija, s kojim je preminula zvezda i podigla ovu grupu.

Naime, on je kasnih '80. upoznao je di-džeja Lijama Hauleta i upitao ga da li može da uradi neke mikseve za njega. Međutim, jedne noći kada su se Kit i Liroj Tornhil vraćali sa rejva, okrenuli su Lijamovu kasetu na drugu stranu kako bi čuli neke od njegovih sopstvenih stvari i bili su potpuno oduševljeni. Rešili su da ga pitaju da li želi da pušta muziku dok njih dvojca igraju na sceni. Lijam je pristao i tako je "rođen" Prodidži.

S druge strane, rezultati obdukcije bili su jednako sumnjivi koliko i njegova smrt. Naime, kako se navodilo po stranim medijima, mrtvozornik Karolina Bejsli-Mari tvrdila je da ne postoji dovoljno dokaza da je frontmen Prodidžija želeo da sebi oduzme život.

Objavljeni rezultati obdukcije i toksikološkog testa pokazali su da je Kit pre smrti konzumirao kokain, alkohol i kodein.

"Što ako je samo izvodio gluposti pa je sve pošlo po zlu? Nikad nećemo biti sigurni šta mu je bilo u glavi taj dan pa ću zbog toga u istrazi njegove smrti proglasiti otvoreni zaključak", rekla je tada ona.

To znači da je smrt sumnjiva, ali ne može da se potvrditi uzrok.

"Razmatrala sam samoubistvo, ali da to zaključim morala bih da potvrdim da je Flint namerno hteo da sebi oduzme život. S obzirom na okolnosti, ne nalazim dovoljno dokaza za tako nešto", dodala je ona.

foto: Profimedia

Kurir.rs, M.G/Mirror/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track