DŽON MALKOVIČ DOBIJA PRIZNANJE U BEOGRADU! Glumac otkrio zašto ne gleda svoja OSTVARENJA, a ovako bira gde će GLUMITI!
Foto: Kurir

DOPRINOS FILMSKOJ UMETNOSTI

DŽON MALKOVIČ DOBIJA PRIZNANJE U BEOGRADU! Glumac otkrio zašto ne gleda svoja OSTVARENJA, a ovako bira gde će GLUMITI!

Pop kultura -

Slavni holivudski glumac, Džon Malkovič, počasni je gost 48. FEST. Na svečanom zatvaranju tokom poslednjeg dana FEST, biće mu uručeno priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Ovaj svestrani umetnik nastupiće večeras sa muzičko-scenskim performansom "Muzički kritičar". Glumac je želeo da prikaže lepotu muzike i kompozicija.

Poznati američki glumac, producent i režiser, obratio se medijima danas na konferenciji za štampu.

Džon Malković govorio je o svojim počecima, kao i ulogama koje su obeležile njegovu karijeru, pa je izdvojio one koje su njemu najdraže.

"Ono što je za mene posebno su moje pozorišne uloge, takođe "Staklena menažerija". Postoji razlika između filmskih i pozorišnih uloga, ali mene su definisale one u pozorištu", rekao je Džon Malkovič, koji je dodao da će najverovatnije nastaviti da se bavi serijama.

foto: Kurir

"Mnogo umetnika ne mogu da gledaju sebe u serijama ili filmovima, a ja sam jedan od njih. Ne mogu da podnesem svoj glas kada gledam neko od svojih dela. Ne smatram da je kritika surova, kada ocenjujem sebe, pokušavam da budem realan", dodao je Malkovič koji smatra da je kritika veoma bitna.

foto: Kurir

Mnoge je zanimalo koliko se Malkovičev odnos prema glumi promenio u toku godina.

"Ono što me najviše uzbuđuje jeste scenario, a ne uloga. Neke su više interesantne, neke nisu, neke su kratkoročno zanimljive. Drugačije je nego pre 20 godina, ali samo zato što sam ja drugačiji", priznao je Džon Malkovič.

Džon Malkovič odgovorio je na pitanje koje žene su uticale na njega tokom karijere.

foto: Kurir

"Imali smo veliki broj fantastičnih američkih glumica kada sam počinjao karijeru. Lori Metkaf, Džejn Kempion i druge", rekao je Malkovič.

Kada su ga pitali o Mišel Fajfer sa kojom je bio u vezi i novom filmu koji mu je doneo novu partnerku, nije imao mnogo toga da kaže.

"Ne znam šta bih rekao, ne govorim o stvarima kao što su ove", rekao je on kroz osmeh.

foto: Kurir

Kurir.rs/Kata Đukić, Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track