PRISVAJALI GA CRNOGORCI, HRVATI I BOSANCI: Džon Malkovič dobio VAŽNU NAGRADU u Beogradu, a ovako je govorio o POREKLU!
Foto: ATA Images

SVI SU MU GOVORILI DRUGAČIJE

PRISVAJALI GA CRNOGORCI, HRVATI I BOSANCI: Džon Malkovič dobio VAŽNU NAGRADU u Beogradu, a ovako je govorio o POREKLU!

Pop kultura -

Džon Malkovič, slavni holivudski glumac počasni je gost 48. FEST festivala. Na svečanom zatvaranju tokom poslednjeg dana FEST uručeno mu je priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Poznati glumac dobio je nagradu "Beogradski pobednik".

foto: ATA Images

Za glumca koji se rodio u Ilinoisu u Americi, pisalo se da je Srbin, Hrvat, Crnogorac, on je isticao i da ga Bosanci prisvajaju, a onda je 2018. godine u Zagrebu pričao o svom poreklu.

"O moje poreklo mogu se otimati i Hrvati i Bosanci i Crnogorci, ali pre svega, ja se osećam kao Amerikanac, jer sam rođen u Americi. Juče sam posetio navodno selo rođenja mog dede, ali ne znam da li je to tačno jer mi je dosta toga rečeno o mojim precima. Moj otac o svom ocu je uvek govorio da je bio najveći lažljivac na svetu, pa je tako lagao i o našem poreklu", rekao je tada on.

foto: ATA Images

"Kada sam došao u Bosnu, svi su mi rekli - ćuti, ti si Bosanac", nastavi je glumac koji je u Zagrebu podelio i ovu priču iz svog detinjstva:

"Moji deda i baka nisu hteli da njihova deca nauče srpsko-hrvatski, uvek su negde ‘po ćoškovima’ razgovarali tim tajnim jezikom. Nikad nisam imao jaku porodičnu vezu, pre svega moj otac i deda nisu bili u dobrim odnosima, jer je moj deda terao oca da radi u rudniku, što otac nije hteo".

Kada je Džon Malkovič u pitanju, treba pomenuti i to da je od 1982. do 1988. bio u braku sa Glen Hidli, a da je do 1989. u vezi sa Nikoletom Perjan.

foto: ATA Images

Kurir.rs/K.Đ/Anadolija/Tanjug, Foto: Kurir TV

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track