SIMA JE BIO NJEGOV PAS! Svi su mislili da je slep, a Desimir je otkrio pravu istinu! A evo kako se oprostio od ljubimca
Foto: Pritnscreen

svuda ga je pratio

SIMA JE BIO NJEGOV PAS! Svi su mislili da je slep, a Desimir je otkrio pravu istinu! A evo kako se oprostio od ljubimca

Pop kultura -

Glumac Desimir Stanojević preminuo je u 69. godini u svom stanu u Beogradu posle borbe sa teškom bolešću.

Desimir će ostati upamćen kao Vukašin Golubović iz serije Srećni ljudi, a u toj seriji jednu od uloga imao je i njegov pas Sima

Naime, kako se pričalo tada mnogi su bili ubeđeni da je pas slep, ali je Desimir otkrio da to nije tačno, i da je Necin ljubimac bio samo slabovid, i to zbog katarakte.

"Video je slabije, ali slep nije bio", rekao je tada Stanojević.

Glumac, koga će mnogi pamtiti kao Vukašina, rekao je da se Sima, odnosno Amon, kako se zapravo zvao, bio ozbiljan kućni pas, ali i da je sa njim osvojio titulu prvaka Jugoslavije u kategoriji "Lovac i pas".

"Moja ćerka je, tokom snimanja, uglavnom bila zadužena za njega, da bi mene malo rasteretili, a dosta se brinula i pokojna Radmila Savićević koja uvek u džepovima imala čvarke i neke druge sitnice. Uglavnom smo sve radili iz jednog ponavljanja, brzo je shvatao šta treba da učini. Nije prošao klasičnu dresuru, iako sam ja kinološki sudija i znam sve oko toga", pričao je Desimir Stanojević.

Međutim, kraj serije nije bio i kraj Siminog "glumačkog života".

"Radio sam sa njim predstavu koja je obarala Ginisove rekorde (smeh). Punili smo 24 puta dvoranu Doma sindikata, pa novosadski "SPENS", halu u Rumi... Snimili smo i monodramu "Čovek i pas", a tu je bila i dečja predstava "Sima se vraća kući", objašnjava Stanojević.

Simpatični Sima, koji je bio neprikosnoveni ljubimac gledalaca, živeo je 14 godina.

"Lepa starost za psa. Kada je osetio da treba da ode, to je i učinio. Ne treba im to braniti, treba ih pustiti. Neki se upuštaju u hirurške intervencije i slične stvari, ja nisam za to. Simu sam sahranio u svojoj vikendici iznad Niša, kao i kuju koju sam imao posle njega. Pravim tamo svojevrsno malo groblje pasa", zaključio je tada Stanojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track