ONLAJN PREDSTAVE NACIONALNOG TEATRA: Predstava Narodnog pozorišta i kod kuće
Foto: BETA/ Ana Slović

Besplatno

ONLAJN PREDSTAVE NACIONALNOG TEATRA: Predstava Narodnog pozorišta i kod kuće

Pop kultura -

Uvek uz publiku Naš nacionalni teatar počeo je s emitovanjem svojih izvedbi putem interneta, a prvi na redu bio je komad „Bela kafa“

Narodno pozorište počinje s emitovanjem predstava putem interneta kako bi publika u svojim domovima za vreme epidemije koronavirusa mogla da uživa u različitim komadima.

Prva predstava na repertoaru bila je „Bela kafa“ Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića, čije je premijerno izvođenje održano u maju 2015. godine. Inače, od sinoć publika predstave može da gleda preko Jutjub kanala Narodnog pozorišta, a repertoar ostalih komada biće objavljen na sajtu ove kulturne ustanove.

- Ostajemo zajedno uz belu kafu koja se i pije kod kuće - saopštili su iz nacionalnog teatra.

Pored dramskih komada, Narodno pozorište u Beogradu je najavilo i besplatan striming svojih operskih i baletskih predstava. U poruci na društvenim mrežama pozorište je pozvalo sve pratioce da napišu koju bi predstavu hteli da vide onlajn.

Ova ustanova je ovakvu odluku donela u želji da izađe u susret svojim gledaocima, ali i na poziv Ministarstva kulture, koje je pozvalo ustanove ove oblasti da obezbede onlajn sadržaje za građane tokom trajanja vanrednog stanja i epidemije koronavirusa, s obzirom na zabranu okupljanja u zatvorenim prostorima za više od 50 osoba. Ministarstvo kulture i informisanja uputilo je preporuku da se građanima Srbije omogući maksimalna dostupnost digitalnih sadržaja iz oblasti kulture.

Kurir.rs, M. V./ Foto: BETA/ Ana Slović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track