MEKSIKANAC KARLOS IZ SLAGALICE ZA KURIR: Obožavam Srbiju i ne planiram da je napustim!
Foto: Privatna arhiva

Hit

MEKSIKANAC KARLOS IZ SLAGALICE ZA KURIR: Obožavam Srbiju i ne planiram da je napustim!

Pop kultura -

Svoj na svome Karlos Franko pet godina živi u Beogradu, kojim je oduševljen, a kako kaže, u rodnu zemlju će otići, ali samo turistički

Karlos Franko pobrao je sve simpatije publike nakon što se pojavio u „Slagalici“ i plasirao se u četvrtfinale. Meksikanac je u prestonicu Srbije došao pre pet godina, a kako za Kurir kaže, tamo ne planira da se vraća.

Srpskim jezikom i gramatikom barata odlično, a dobro mu ide i opšta kultura, čak i srpska. Iako je prvo veče takmičenja imao tri boda manje od protivnice Milice, sledećeg dana popravio je stanje i pobedio.

Ljubav na prvi pogled

- Volim kvizove i ovo mi nije prvi put da učestvujem. Već sam se takmičio u „Ja volim Srbiju“, a prvi put sam učestvovao u Meksiku, kada sam imao 15 godina. Najbolje mi ide geografija, tu sam odličan, volim i istoriju, a matematika mi je najslabija - kaže za Kurir ovaj dvadesetsedmogodišnji mladić i objašnjava kako se zaljubio u Beograd. - Prvi put sam ovde došao turistički 2012. i dopalo mi se. Zato sam odlučio da se vratim. Po završetku međunarodnih studija u Meksiku, upisao sam master politikologije na Fakultetu političkih nauka i već pet godina sam ovde. Oduševljen sam vašim narodom. Srbi su slični Meksikancima - druželjubivi i otvoreni. Već imam svoj krug prijatelja i ostajem u Srbiji. U Meksiko ću ići, ali samo turistički - kaže on.

Ovaj kvizoholičar trenutno nema stalni posao, ali, kako kaže, radi honorarno. - Prevodim sa srpskog i engleskog na španski. Time bih voleo i u budućnosti da se bavim jer volim jezike. Nije mi bilo teško da naučim srpski jer sam pre toga bio u Rusiji na razmeni studenata pet meseci. Naučio sam dosta ruski, a pošto su vaši jezici slični, to mi je olakšalo - kaže on.

foto: Privatna arhiva

I dalje željan znanja

Ono što se Karlosu takođe dopada u srpskoj prestonici jeste provod. Kaže da obožava srpske kafane i muziku. On dodaje i da je tremu pred „Slagalicu“ razbio vinjakom, i to sa svojom protivnicom Milicom.

Vreme u karantinu provodi tako što nadograđuje svoje znanje i sprema se za novi krug takmičenja. - Ukoliko se ne plasiram dalje u „Slagalici“, prijaviću se sledeće godine. A voleo bih da učestvujem i u „Poteri“, taj kviz mi se mnogo dopada - završava on.

foto: Privatna arhiva

Kurir / J. STUPARUŠIĆ

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track