BIO JE SRPSKI DŽEJMS DIN, A DANAS SU GA SVI ZABORAVILI! Govorio je 5 JEZIKA, a preminuo je u 43. kad ga je udario VOZ
Foto: Youtube screenshot

Pao u zaborav

BIO JE SRPSKI DŽEJMS DIN, A DANAS SU GA SVI ZABORAVILI! Govorio je 5 JEZIKA, a preminuo je u 43. kad ga je udario VOZ

Pop kultura -

Zoran Milosavljević, srpski glumac koji je bio i te kako poznat šezdesetih godina prošlog veka širom Jugoslavije, ali i u pojedinim evropskim zemljama, rođen je bio 1939. godine u Beogradu, a gluma ga je privlačila od malih nogu.

Doplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju 1964. godine, a već naredne se oženio, te dobio dva sina. Posebno je bio poznat po glavnoj ulozi u filmu "Pesma", a igrao je i u ostvarenjima "Radopolje", "Stepenice hrabrosti" i drugim.

Govorio je pet jezika, te je, pored srpsko-hrvatskog, pričao na engleskom, ruskom, francuskom i poljskom, a dobitnik je mnogih prestižnih priznanja, poput onog na Pulskom festivalu 1961. godine. Zbog lepote i talenta je, tokom proboja na veliku scenu, nazivan "našim Džejms Dinom", a danas se njegovo ime retko kad spominje u javnosti.

Sa porodicom je 1983. godine posetio manastire Meteori u Grčkoj, a tog dana je njegov automobil udario brzi voz Atina - Solun. Teško je bio povređen, a preminuo je u bolnici u grčkom gradu Kardica, dok je sahranjen na beogradskom Novom groblju.

foto: Youtube screenshot

kurir.rs/blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track