NEVENA VUKES, ZVEZDA SERIJE ŠVINDLERI, ZA KURIR: Prevara se širi kao virus
Foto: Mina Šarenac

Intervju

NEVENA VUKES, ZVEZDA SERIJE ŠVINDLERI, ZA KURIR: Prevara se širi kao virus

Pop kultura -

Dobro opažanje… Sve je manje onih koji imaju dovoljno jak imunitet da se otrgnu ovoj bolesti. Izgleda da je veoma važno ko kakve vitamine koristi.

Priča o palanačkim prevarantima stigla je pre dva vikenda na Prvi program RTS, a publika je imala prilike da u dosadašnje četiri epizode upozna malu provincijasku varoš Palanku i njene građane, kao i zaplete u vidu intriga, prevara i spletki na koje su spremni kako bi rešili misteriju „dobitnika lutrijskog loza od milion dinara“.

Crnohumoristički ton serije provlači se i kroz ljubavnu priču Darinke i Stanislava, decu političkih protivnika, a Nevena Vukes (devojačko Ristić), koja tumači lik Dare, otkrila je za Kurir da li će mlada palančanka uspeti da se izbori sa malograđanstvom i iz cele priče da izađe kao ljubavni i politički pobednik.

- Dara je srčani borac za pravdu i u politici i u ljubavi, međutim, u palanci, u kojoj veći glas vodi opasan „švindleraj“, biće, sigurna sam, publici jednako dinamično da prati sve te bitke.

Radnja serije se dešava tridesetih godina prošlog veka i fokusirana je na palanačke prevarante. Da li se može reći da je tema opšta, uvek aktuelna? Koliko danas ima švindlera?

foto: Mina Šarenac

- Švindleraj je kao neki virus koji se lako širi među ljudima. Danas se švindla i s robom i sa osećajima. (švindleraj je stari vojvođanski izraz za prevaru, švindlati - varati, op. aut.) Međutim, moje opažanje je da je sve manje onih koji imaju toliko jak imunitet da se otrgnu toj bolesti. Izgleda da je veoma važno ko kakve vitamine koristi.

Šta biste uradili da imate loz od milion dinara i kako biste potrošili novac?

- Prvo da dobijem, pa ću da razmišljam.

Svedoci smo velike TV produkcije u poslednje vreme. Kreatori serija se utrkuju sa idejama. Čime se vodite kad gradite nove uloge?

- Scenario je temelj sa koga krećem da gradim lik. U prvom čitanju, koje zapravo doživim kao i publika svoje „prvo gledanje“, trudim se da upamtim taj osećaj, jer kasnije osećaj gradim u sebi kako bih ga kroz lik oživela.

Hrvatsku je nedavno pogodio jak zemljotres, nakon čega ste vi i vaš suprug, muzičar Marko Vukes, ostali bez krova nad glavom. Kako ste se tada osećali?

- Prvog trenutka smo se osećali izgubljeno, a kada smo shvatili da niko od nas nije povređen, zahvalili smo bogu što smo oboje živi i zdravi.

Od države ste dobili privremeni smeštaj, odnosno kontejner, a sada gradite i nov dom. Kako napreduju radovi?

- Od države smo svi oštećeni dobili privremeni smeštaj dok se ne izglasa tačan zakon o pogođenima u zemljotresu. Zbog posledica kovida-19 svi smo pozvani na razumevanje i strpljenje, tako da još uvek nismo ni u kakvim radovima. Uređujemo muž i ja naš trenutni „privremeni dom“ sa svime što nam je potrebno za život kako bismo ovo razdoblje što lakše prebrodili.

Izlet u pisanje

PRIPREMAM ISTORIJSKI TRILER

foto: Privatna Arhiva

Kakvi su vam poslovni planovi do kraja godine?

- U ovom trenutku radim na jednom istorijskom trileru, scenariju po romanu našeg domaćeg pisca.

Poziv sam dobila od filmske producentske kuće iz Srbije koja mi je poverila ovaj zadatak i kroz nekoliko meseci biće više reči o tome.

Kurir.rs/Milica Vujović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track