MILOŠ ĐUROVIĆ, ZVEZDA SERIJE CRVENI MESEC, ZA KURIR: Dizni je odlučio, ja sam novi Skajvoker!
Foto: Ana Paunković

Intervju

MILOŠ ĐUROVIĆ, ZVEZDA SERIJE CRVENI MESEC, ZA KURIR: Dizni je odlučio, ja sam novi Skajvoker!

Pop kultura -

Izazov Sinhronizacije crtanih filmova sam oduvek voleo da radim. To je zahtevna uloga. Vrlo sam ponasan na saradnju na „Ratovima zvezda“ i mislim da će biti zabavno i deci i odraslima

Talentovani mladi glumac Miloš Đurović, koji tumači lik oficira Nikole Stanimirovića u jednom od najambicioznijih domaćih projekata, istorijsko-ljubavnoj seriji „Crveni mesec“, privremeno je napustio Beograd i vreme provodi u rodnom Kruševcu.

Za Kurir on govori o nastavku snimanja serije, rođendanu koji je proveo u izolaciji, kao i radu na novom animiranom filmu „Ratovi zvezda“, nastalom u produkciji „Diznija“.

foto: Printscreen

Nedavno ste proslavili 29. rođendan. Da li vam je bilo neobično što ste ga proveli u izolaciji?

- Jeste mi bilo neobično, ali ne to što sam bio u izolaciji, već što sam „uzeo“ tridesetu godinu. Izolacija mi je prijala. Malo ćutanja i razmišljanja u tišini svima nam je bilo potrebno, siguran sam. Rođendan je obeležio porodični ručak i aktivno druženje, dugo nismo bili svi na okupu.

Kako ste se proveli za prvomajske praznike? Gde provoditi karantinske dane, u Beogradu u ili rodnom Kruševcu?

- Prvomajske praznike sam proveo u prirodi, u jednom selu nadomak Kruševca. Roštilj je bio neizostavan, kao kod većine Srba, a tradicija se mora poštovati. Karantinske dane provodim u Kruševcu jer sam ga se mnogo uželeo i veoma mi prija. Taman i da se ponovo malo uželim Beograda.

Šta je to što ima Kruševac, a Beograd nema?

- Kruševac je ušuškan i nema promaje. Takođe, ima i reku Rasinu, park Bagdalu, a blizu je i planina Jastrebac.

foto: Sonja Spasić

Usled širenja virusa korona, emitovanje i snimanje serije „Crveni mesec“ je obustavljeno. Ko vam najviše nedostaje od ekipe?

- Sektor šminke i kostima mi najviše nedostaje. Divne devojke.

Da li znate kad ćete nastaviti snimanje? Šta nas čeka do kraja serije?

- Nastavak očekujemo čim se steknu bezbedni uslovi, što će, nadam se, biti uskoro. Serija je dobro prihvaćena u narodu zbog teme i okolnosti u kojima je smeštena, to je lepa epoha s melodramskim elementima. Očekujte dosta uzbudljiv kraj serije.

Od 1. maja mlađa publika preko HBO uživa u animiranom filmu „Ratovi zvezda: Ratovi klonova“, u kojem dajete glas Anakinu Skajvokeru.

- Sinhronizacije crtanih filmova oduvek sam voleo da radim i to mi predstavlja posebno zadovoljstvo. Poslednje što sam uradio su „Ratovi zvezda“, gde igram Anakina Skajvokera. To je bila glavna i vrlo zahtevna uloga, na kojoj smo dugo radili. Nikola Nemešević me je zvao na kasting i iz „Diznija“ su me izabrali. Vrlo sam ponasan na tu saradnju i mislim da će biti zabavno i deci i odraslima.

O filmskom prvencu Princip je za mene heroj i važna uloga

Pre nekoliko dana bila je godišnjica smrti Gavrila Principa, čiji ste lik tumačili u filmu „Branio sam Mladu Bosnu“. Šta je za vas značila ova uloga?

- Uloga Principa mi mnogo znači. Pre svega jer je to moja prva filmska uloga, rađena s divnom ekipom. Mislim da je Srđan Koljević okupio u tom trenutku majstore svog zanata, koji su doprineli autentičnosti filma. Žao mi je što ga ne repriziraju češće. Gavrilo Princip je za mene heroj.

foto: Profimedia

Kurir / Milica Vujović

Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track