U PRIPREMI TRI FILMA O VELIKOM NAUČNIKU: Teslu igraju Biković i Bukvić, njegovu najveću ljubav Katarina Radivojević
Foto: Damir Dervišagić

Pravi potez

U PRIPREMI TRI FILMA O VELIKOM NAUČNIKU: Teslu igraju Biković i Bukvić, njegovu najveću ljubav Katarina Radivojević

Pop kultura -

Radno Boriša Simović već tri godine priprema ostvarenje „Iz svetla: Luminous“, Džejms Džeger će prikazati Nikolin odnos sa ženama, dok će u Miloševom projektu zaigrati i tri holivudska glumca

Nikola Tesla je svojim otkrićima zadivio svet, a izgleda da će u Srbiji filmska 2020. i 2021. godina biti posvećene velikom naučniku.

Život ovog genija oživeće na velikom platnu u čak tri projekta, koja rade Katarina Radivojević, Miloš Biković i Radivoje Raša Bukvić s producentima iz Amerike, Rusije i Francuske.

Eva Grin kao adut

Zajedno s Francuzima, reditelj Boriša Simović u saradnji s „Košutnjak filmom“ već tri godine priprema ostvarenje „Iz svetla: Luminous“, u kom jednu od uloga treba da tumači Eva Grin, o čemu je Kurir već pisao. Francuska lepotica prvi je pik za ulogu zgodne Amerikanke bliske Tesli, koga će na filmskom platnu oživeti Radivoje Raša Bukvić. Autori ne polaze od klasičnog biografskog pristupa - film je po žanru vestern i snimaće se na engleskom jeziku.

- Čast mi je što igram Teslu. Videćete, biće to vrlo zanimljiv film. Autor Boriša Simović oživljava Teslin život u Kolorado Springsu, gde je imao laboratoriju - izjavio je Bukvić.

I Džeger opčinjen genijem

I Džejms Džeger, režiser i producent iz Holivuda, sin Mika Džegera, priprema novi film o Nikoli Tesli, koji će imati malo drugačiji zaplet. Reč je o ljubavnoj drami u kojoj se prikazuju sve žene koje su bile zaljubljene u srpskog genija. Glumac za ulogu Tesle još nije odabran, ali se pregovara s Katarinom Radivojević, koja živi u Njujorku, da glumi najveću Teslinu ljubav. Film s radnim naslovom „Nikola Tesla i žene“ snimao bi se prevashodno u Srbiji, a potom i u Americi. Džejms Džeger, poznat po filmovima s političkim temama, opredelio se ovog puta za romantičnu priču i intimni život naučnika, koji je malo poznat javnosti, što je za Novosti otkrio Nikola Lončar, predsednik TNF.

Budžet za film iznosi 74 miliona dolara, a jedan od najboljih holivudskih producenata Ridli Skot trebalo bi da preuzme rediteljsku palicu. Tesla je navodno bio blizak s Katarinom Džonson, kao i s Lenkom Dunđerski.

Rusi ulažu milione

I glumac Miloš Biković već dve godine priprema projekat „Tesla“ s budžetom od 15 miliona dolara. Iza filma bi stale Srbija i Rusija.

- Trenutno radimo na scenariju, a njegov život nudi mnogo materijala. Snimaćemo na engleskom, a po žanru će to biti naučna fantastika. Pored mene kao Tesle, igraće i tri velike holivudske zvezde. Trenutno još nemam podelu - rekao je za Kurir Biković, koji će i igrati velikog naučnika. Reditelj filma o Tesli je Aleksandar Boguslovski, s kojim je Biković već sarađivao u avanturističkom filmu „Izvan granica realnosti“.

Kurir.rs, Ljubomir Radanov/ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track