PRVI FILM O KORONI U SRBIJI: Nagrađivani reditelj Stevan Filipović snima film Pored tebe
Foto: Dragana Udovičić

Važno

PRVI FILM O KORONI U SRBIJI: Nagrađivani reditelj Stevan Filipović snima film Pored tebe

Pop kultura -

Sedma sila Glavna junakinja je novinarka Ksenija, koja kreće u istraživanje nestanka druga iz razreda u doba izolacije

Iako to publika možda i ne očekuje, Srbija će već početkom 2021. dobiti prvi igrani film „Pored tebe“, koji se dešava u vreme epidemije kovida 19.

foto: Nebojša Mandić

Za mesec dana Stevan Filipović kreće u snimanje ovog ostvarenja, a na projektu je okupio producenta Branislava Jevića, Isidoru Bulatović (asistentkinju režije na Stevanovom kratkom filmu „Star Wars: Breaking Point“), Darka Ivića, koji i igra lik Tadije, novinarku Espresa i stručnu saradnicu na scenariju Nataliju Atanacković i direktorku Šabačkog pozorišta Minju Bogavac.

Mediji i nestali

- Ovaj film je međunastavak, dešava se pet godina nakon „Pored mene“ i pet godina pre „Pored nas“, koji je već najavljeni nastavak. Srećemo likove iz filma „Pored mene“, pet godina nakon završetka gimnazije, kada se dešavaju krupne promene. Videćemo šta se kome desilo u tih pet godina i na kom su putu. Ksenija (Mina Nikolić), koja je bila epizodni lik u prethodnom filmu, sada postaje protagonistkinja i priču pratimo iz njene perspektive - novinarke tabloida koja kreće u istraživanje nestanka druga iz razreda u doba izolacije. Kako se odvija istraživanje kada nema izlaska iz kuće? Za desktopom. Dramaturški gledano, pandemija je vrlo jak okvir. Tematizujemo je u filmu i bavimo se time kako ona utiče na naše likove i na njihove sudbine - kaže Filipović za sajt Filmskog centra Srbije.

foto: Shutterstock

Filipović se odlučio na ovaj potez jer nije mogao da snima prvobitno planirani projekat „Pored nas“.

- Ne volim čekanje. Volim gerilu, improvizaciju i snalaženju u suludim okolnostima. Kad je počela pandemija, bilo je vrlo izvesno da ćemo snimanje trećeg dela morati da pomerimo za sledeću godinu, a rad s glumcima je već počeo, trebalo je to da iskoristimo - objasnio je Filipović.

Siguran samo Tadija

Reditelj još drži u tajnosti ko će se od glumaca iz filma „Pored mene“ pojaviti u nastavku, a jedino je sigurno da ćemo gledati Tadiju, kog igrao Darko Ivić.

Glumački geni Mine Nikolić

PRVA GLAVNA ULOGA ZA ĆERKU MARKA NIKOLIĆA

foto: Damir Dervišagić

Mina Nikolić ćerka je proslavljenog glumca Marka Nikolića, a uloga u filmu „Pored tebe“ biće joj prva glavna na filmu. Mina glumi u drugoj sezoni serije „Žigosani u reketu“, gde igra lik Gage, a deo je obrazovnog programa RTS i emisije „Nebojša čelik šou“. Mina je pre pandemije radila u jednom kafiću, i kako kaže, priželjkuje ulogu u komediji zato što bi za nju to bio izlaz iz njene „zone komfora“.

(Kurir.rs / ljubomir radanov / Foto:Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track