SEĆANJE NA NEZABORAVNE STIHOVE MIROSLAVA ANTIĆA: Održan 35. memorijal slavnom pesniku u Mokrinu
Foto: S.U.

Tradicija održan 35. memorijal pesniku u Mokrinu

SEĆANJE NA NEZABORAVNE STIHOVE MIROSLAVA ANTIĆA: Održan 35. memorijal slavnom pesniku u Mokrinu

Pop kultura -

Već tri i po decenije, svakog 24. juna, na dan kad je preminuo veliki pesnik i boem, poštovaoci „Plavog čuperka“ i „Garavog sokaka“ okupljaju se u Mokrinu da mu odaju dužnu počast. Prvi put je na jubilarnom 35. memorijalu „Miroslav Antić“ gošća bila i glumica Jelena Gavrilović.

- Retko sam u prilici da govorim poeziju i bilo mi je pravo zadovoljstvo. Poezija Miroslava Antića sastavni je deo odrastanja i obrazovanja jednog glumca. Svaka pesma je drugačija, svaka je za sebe, a sve zajedno - jedna priča. Doživljaj za mene bio je i moj prvi boravak u Mokrinu - kazala je glumica Jelena Gavrilović.

Nikola Rakočević ovako je opisao poeziju Mike Antića: - Mnogo više sad uživam u pesmama Miroslava Antića nego kada sam bio dete. Njegove pesme deca mogu da čitaju i razumeju, ali ja ih bolje razumem u ovim godinama. Nemam omiljenu pesmu, nego su mi sve drage, jer je to jedna misao koja se provlači kroz više tekstova. Tako ja doživljavam njegovo delo - rekao je Nikola Rakočević.

foto: S.U.

Mokrinčani se ponovo okupljaju večeras, kad će biti održan Dan Raše Popova. Manifestacija, koja slavi junaka kultne emisije „Fazoni i fore“, pokrenuta je 2018. godine, a održava se na dan kad je rođen poznati književnik.

Kurir / S. Urošev

Foto: S. U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track