HIT TRANSFORMACIJA! Milan Marić otkriva kako se ugojio 20 kilograma, a onda vratio idealnu LINIJU!
Foto: Tamara Trajković

intervju

HIT TRANSFORMACIJA! Milan Marić otkriva kako se ugojio 20 kilograma, a onda vratio idealnu LINIJU!

Pop kultura -

Glumac u intervju za Kurir kaže da je sebi sa 100 kilograma izgledao kao bodigard i naglašava da ne moramo svi da imamo pločice da bismo se osećali dobro

Glumca Milana Marića očekuje radno leto, koje će dočekati u dobroj formi.

Od jeseni pratićemo ga u drugoj sezoni serije „Državni službenik“ na Superstar TV kanalu, a trenutno sprema nove uloge. Milan nam je razgovor zakazao na trim-strazi, gde svako jutro voli da trenira. U jednom trenutku mladi glumac imao je više od 100 kilograma, a konačno je uspeo da vrati svoju idealnu težinu.

- Gubljenje i dobijanje kilograma je najveća fizička žrtva koju sam napravio zbog neke uloge. Za snimanje „Dovlatova“ morao sam da napravim ogromnu promenu i da se za samo tri meseca ugojim 20 kilograma - započinje svoju priču Marić.

Šta je bila veća žrtva - da naučite ruski jezik ili da se ugojite?

- Bio sam toliko uzbuđen da mi ništa nije bilo teško. Dobio sam prvu glavnu ulogu na filmu, u stranoj zemlji i sa jednim velikim rediteljem. Meni to nije bilo traumatično iskustvo. Ne smatram da mi je uništilo život, već da je zanimljivo fizički se transformisati zarad uloge i naučiti strani jezik.

Da li biste ponovo pristali da uradite isto?

- Sada kad bi mi neko ponudio ulogu kao u „Dovlatovu“ i tražio da se ugojim i 40 kilograma, a da naučim italijanski jezik, pitao bih samo koliko imam nedelja za to. (smeh) l Dve godine su vam bile potrebne da vratite kilažu na staro.

- Bio sam emotivno i psihički istrošen nakon snimanja filma. Imalo je tih 20 kilograma svrhu, a onda sam shvatio da izgledam kao pripadnik nekakvog obezbeđenja. Delovao sam sebi kao namršten i nervozan čovek. Počeo sam da razmišljam šta da radim. Pustio sam svoje telo da odahne. Slušam svoje telo.

Kako se hranite?

- Neuredno. Pokušao sam razne dijete i ništa nije uspelo. Moja dijeta je gladovanje. Posao glumca je takav da mi nemamo ustaljeni bioritam. Nekad moraš da ustaneš u šest da bi radio, a nekad snimaš celu noć. Uradio sam najprostiju stvar - prepolovio sam obroke. Izbacio sam hleb i sada manje koristim skrob u ishrani. Jedna obrok sam izbacio, a druge prepolovio. Za dva meseca je to dalo rezultate.

Kako izgleda jedan vaš trening?

- Nisam ljubitelj treninga po svaku cenu. Nekome je dovoljna samo šetnja. Ne moramo svi da imamo pločice da bismo se osećali dobro.

Da li imate „keramiku“?

- Kad bi trebalo da igram nekog modela koji je tip-top sređen, verovatno bih doterao svoje telo da svaka pločica bude na mestu. Depilirao bih noge i ruke, obrve bi bile počupane, brada bi bila pod konac, sve što nisam ja.

Šta ste iz ovoga naučili o sebi?

- Naučio sam koliko mogu da idem daleko. Gluma je u isto vreme divan i težak posao. U glumi su najteži emotivni slomovi. Nikad ne znaš koliko će te koštati.

Da li je korona uspela da uništi pozorište?

foto: Dragana Udovičić

- Pozorište nisu uspele da poremete ni mnogo gore stvari. Da li ćemo se mi kao društvo promeniti, e to je pitanje. Mislim da se nećemo promeniti nabolje, već ćemo otići korak unazad u nešto nepoznato.

ISKREN

Teško mi je da gledam sebe na ekranu

Da li volite da se gledate na ekranu?

- Ne. Mnogo mi je teško da gledam sebe, jer mi je potrebno da zaboravim ceo proces stvaranja. Sad bih mogao da se usudim da pogledam prvu sezonu „Državnog službenika“, ali to nisam uradio.

Kurir.rs/Ljubomir Radanov/Foto: Tamara Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track