USPEH REDITELJA IVANA IKIĆA POSLE ČETIRI GODINE RADA: Premijera filma Oaza u Veneciji!
Foto: Marija Strajnić

bravo

USPEH REDITELJA IVANA IKIĆA POSLE ČETIRI GODINE RADA: Premijera filma Oaza u Veneciji!

Pop kultura -

Novi film Ivana Ikića "Oaza" imaće svetsku premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu, a u okviru prestiženog programa Dani autora.

- Ideja se rodila pre više od 15 godina, kada sam bio student, a evo danas sa zadovoljstvom mogu da kažem da sam izuzetno ponosan što će nakon četiri godine intenzivnog rada film imati premijeru na Veneciji.

U stvaranju ovog filma svaki korak je bio neizvestan, na granici eksperimenta, ali zahvaljujući pre svega mladim ljudima koji nose naslovne uloge, kao i svim ostalim kolegama koje su dale doprinos u realizaciji ove filmske priče, mislim da smo na kraju uspeli da u potpunosti prenesemo burne i autentičme emocije koje junaci proživljavaju - poručio je reditelj Ivan Ikić.

foto: Nemanja Nikolić

Priča Ikićevog filma "Oaza" (ranije poznatog pod naslovom "Korisnici") smeštena je u Dom za decu i mlade ometene u razvoju i prati priču oko ljubavnog trougla između dve devojke i jednog mladića. U filmu glume debitanti Valentino Zenuni, Tijana Marković i Marijana Novakov. Uloge vaspitača poverene su Maruši Mejer i Goranu Bogdanu.

Kurir/ Foto: Marija Strajnić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track