Najnovije vesti

NASTAVAK POPULARNE ŽIKINE DINASTIJE: Evo ko sve glumi u filmu od STARE POSTAVE! (FOTO)
Foto: Printscreen

POVRATAK

NASTAVAK POPULARNE ŽIKINE DINASTIJE: Evo ko sve glumi u filmu od STARE POSTAVE! (FOTO)

Pop kultura

Jedan od najpopularnijih filmova jugoslovenske kinematografije "Lude godine", koji mnogi prepoznaju kao deo "Žikine dinastije", dobija svoj nastavak.

Ovaj put u nebranom grožđu naći će se Miša, iliti Nikola Kojo, sa svoja dva sina - Žikom i Milanom, a od stare postave učestvovaće i Rialda Kadrić kao Marija, Vladimir Petrović kao Boba i Vesna Čipčić kao Elza.

foto: Printscreen

Dogodovštine u porodici Žike Pavlovića, koga je igrao Dragomir Bojanić Gidra, privlačile su milionsku publiku još od prvog dela "Ludih godina", snimljenog davne 1977. godine.

Zaljubljeni mladi par Marija i Boba prošli su svakojake nevolje sa svojim porodicama u nastavcima serijala "Došlo doba da se ljubav proba", "Idi mi, dođi mi", "Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi", "Žikina dinastija", "Kakav deda takav unuk"... Brojne reprize i dalje beleže visoku gledanost, što je za komisiju Filmskog centra Srbije bila jedna od preporuka. Zbog toga su posle dva odbijanja scenarija na konkursu doneli odluku da se snimi svojevrsni nastavak pod nazivom"Luda godina". Komisija je procenila da on ima potencijal, pa je odobrila sufinansiranje ovog projekta sa 22,5 miliona dinara na konkursu za komercijalni repertoarski film.

- Iako je od prethodnog filma iz franšize do danas prošlo skoro 30 godina, ona je, zahvaljujući čestim TV reprizama, kao i dostupnosti na Jutjubu, poznata današnjoj publici, čak i mlađoj, pa se može očekivati da ovaj film generiše veliko interesovanje - navodi se, pored ostalog, u obrazloženju.

foto: Story

Ovoga puta u centru priče je Žikin i Milanov unuk Miša, koga će, baš kao i u originalnom serijalu, igrati Nikola Kojo. On je sada otac dva dečaka koji se zovu po dedama Milanu i Žiki, a upravo Žika je tinejdžer, na pragu onih "ludih godina", i ima ljubavne probleme, pa je Kojo na mukama. Autor scenarija je Milena Marković, profesorka na FDU i ćerka čoveka koji je potpisao originalni scenario Jovana Markovića, a režiraće ga Milan Konjević. Snimanje će početi iduće godine.

foto: Printskrin / You Tube

Pored Koja, u nastavku filma će se od starih likova naći i Rialda Kadrić, čuvena Marija, Vladimir Petrović u ulozi Bobe, kao i frau Elza, koju igra Vesna Čipčić. Inače, od junaka iz ovog filma, pored navedenih, jedino je još živa Dara Čalenić, poznatija kao Dara Pavlović, ali ona neće imati ulogu jer je u filmu umrla.

foto: Pritnscreen

Kontaktirali smo sa Vladimirom Petrovićem, ali nam je on rekao da zasad još uvek ne želi da priča o tome.

Dugo su van glumačkog posla Marija živi u Engleskoj, Boba se bavi marketingom

Rialda Kadrić (57) živi u Engleskoj, gde radi kao analitički psihoterapeut. Igrala je u filmovima "Moljac", "Ćao, inspektore", "Lepotica iz Amhersta"...

foto: Printskrin / You Tube

Vladimir Petrović (64), osim u serijalu "Lude godine", igrao je i u filmu "Majstor i Šampita" i u seriji "Naše malo". Davno se povukao iz glumačkog posla, bavi se marketingom i već 30 godina kreira reklamne poruke. Suvlasnik je Radio Indeksa i vlasnik reklamne agencije. U pauzi snimanja "Žikine dinastije" svirao je bubnjeve (jedno vreme i u bendu Olivera Mandića), a dve godine je režiirao i Indeksovo radio-pozorište s originalnom postavom. Do 1992. godine je radio u EPP Radio-televizije Beograd. Oženjen je i ima dvoje dece. Nikola Kojo (52), za razliku od svojih filmskih roditelja, i dalje je aktivan glumac i to mu je primarno zanimanje. Oženjen je manekenkom Aleksandrom Đurić, s kojom ima tri ćerke. Vesna Čipčić (66) veliku popularnost je stekla ulogom u "Žikinoj dinastiji", ali i ulogom Vesne Šurdilović u TV seriji "Vruć vetar" iz 1980. godine. Brojna filmska i TV ostvarenja su iza nje, a jedna je od retkih srpskih glumica koja je sarađivala s Piterom Justinovim i Paolom Madelijem. Bila je udata za glumca Aleksandra Alača i s njim ima ćerku Anju Alač i sina Ivana.

PREMINULI

Dragomir Bojanić Gidra, čuveni Žika Pavlović, bio je jedan od najpoznatijih glumaca u bivšoj SFRJ. Glumio je u mnogobrojnim filmovima, ali slavu je stekao ovom ulogom. Preminuo je 11. novembra 1993. u Beogradu.

foto: Printscreen/Youtube

- Marko Todorović široj publici je postao poznat nakon uloge Josipa Broza Tita u "Užičkoj republici" iz 1974. godine. Slavu je stekao ulogom Milana Todorovića u "Žikinoj dinastiji". Umro je u avgustu 2000. godine u Beogradu.

foto: YT PrintScreen

- Jelena Žigon je nakon uloge Žikine prije imala niz angažmana u domaćim filmovima i TV serijama, ali čini se da je publici ipak ostala najdraža kao Jelena Todorović.

foto: Beta, Miloš Miškov

Bila je udata za glumca Stevu Žigona i sa njim je dobila ćerku Ivanu, takođe glumicu, i sina Nikolu. Umrla je u aprilu 2018. godine.

Upozorenje mladima Počeo kao drama, završio se kao komedija

Film "Lude godine" snimljen je 1977. godine i predstavlja jedini film iz ciklusa koji po žanru nije komedija nego drama. Scenario, koji su pisali Zoran Čalić i Jovan Marković, bio je društveno angažovan film namenjen pre svega omladinskoj, odnosno adolescentskoj publici, i za cilj je imao da upozori mlade na ozbiljne zdravstvene i druge probleme koje može izazvati neoprezno stupanje u seksualne odnose. Neupućeni u pravu prirodu seksa, dvoje mladih se zaljubljuju i srećno provode dane svoje ljubavi, ali problem nastaje kada Marija zatrudni.

Kurir.rs/ JELENA STUPARUŠIĆ/ Foto: Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...