VLASTA VELISAVLJEVIĆ DANAS SLAVI 94. ROĐENDAN! Njegova životna priča je uzbudljiva i tužna, čak je bežao i iz LOGORA!
Foto: Stefan Jokić

GLUMOM JE POČEO DA SE BAVI 1938.

VLASTA VELISAVLJEVIĆ DANAS SLAVI 94. ROĐENDAN! Njegova životna priča je uzbudljiva i tužna, čak je bežao i iz LOGORA!

Pop kultura -

Glumac Vlasta Velisavljević je jedan od najboljih srpskih glumaca i danas puni 94. godine.

foto: Stefan Jokić

Vlastimir je rođen 28. jula 1926. godine, u Beogradu. Glumom je počeo da se bavi 1938. godine u pozorištu “Roda”, koje je vodila Nušićeva ćerka Gita Predić. Godine 1943. bio je uhapšen i odveden u nacistički logor Dortmund Herde. Uspeo je da pobegne i stigne nazad u Beograd.

Malo ko zna da je njegova životna priča toliko tužna i uzbudljiva da bi od nje mogao da se napravi neki dobar holivudski film.

Supruga je morala da ga se odrekne dok je bio u logoru iz koga je uspeo da pobegne, a nešto kasnije u životu pogrešno su mu dijagnostikovali rak, a doživeo je i kliničku smrt.

Tokom karijere Vlasta Velisavljević je odigrao oko 350 uloga u pozorištu, na filmu i u TV serijama. Sarađivao je sa brojnim rediteljima, a njegove replike se i danas prepričavaju.

Vlastimir Velisavljević je rođen 28. jula 1926. godine, u Beogradu. Glumom je počeo da se bavi 1938. godine u pozorištu “Roda”, koje je vodila Nušićeva ćerka Gita Predić. Godine 1943. bio je uhapšen i odveden u nacistički logor Dortmund Herde. Uspeo je da pobegne i stigne nazad u Beograd.

foto: Stefan Jokić

Kurir.rs / M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track