GIDRA JE ZBOG OVOGA ZAVRŠIO IZA REŠETAKA! Brat Milomir otišao po njega, pa ga našao NA STOLU: Glumac zasmejavao POLICIJU
Foto: Printscreen

UNUK JOVAN OTKRIO JE SVE

GIDRA JE ZBOG OVOGA ZAVRŠIO IZA REŠETAKA! Brat Milomir otišao po njega, pa ga našao NA STOLU: Glumac zasmejavao POLICIJU

Pop kultura -

Jovan Stojanović, čiji je deda bio rođeni brat čuvenog Dragomira Bojanića Gidre, imao je svega sedam godina kada je glumac preminuo, ali ga se i te kako seća. Kako je otkrio, jednom prilikom nagrabusio je zbog svog humora, a kada je brat Milomir otišao po njega u stanicu - našao ga je kako sedi na stolu i zasmejava policajce.

"Imao sam sedam godina kad je Gidra umro. Često sam ga posećivao u njegovom stanu blizu Kalemegdana. Kakav je bio u 'Žikinoj dinastiji', takav je bio i u privatnom životu, nasmejan i vedar. Nikad ga nisam video tužnog ili namrgođenog", priča unuk Jovan.

"Deda je privatno bio veliki šaljivdžija, baš kao na televiziji! Stalno je zasmejavao ljude. Obožavao je da priča viceve o Titu, pa su ga jednom uhapsili zbog toga. Njegov brat Milomir otišao je u policijsku stanicu po njega i zatekao ga kako sedi na stolu i zasmejava policajce vicevima o Titu", otkrio je on.

Unuk legendarnog glumca oduševljen je što filmski serijal "Žikina dinastija" posle 30 godina dobija nastavak. On je uveren i da bi njegov pokojni deda bio srećan što se omiljeni likovi Marija, Boba i Miša vraćaju u bioskope, a posebno zbog toga što će ih igrati glumci iz originalne postave Rialda Kadrić, Vladimir Petrović i Nikola Kojo.

"Oduševljen sam što se snima nastavak 'Žikine dinastije' i siguran sam da će film biti odličan! I moj deda Gidra bi bio presrećan! Drago mi je što što su Rialda i Vladimir pristali da opet igraju Mariju i Bobu, a njihovog sina Mišu genijalni Nikola Kojo", rekao je potomak slavnog glumca pa dodao: "Bez Rialde, Vladimira i Koje desila bi se ista situacija kao sa filmom 'Mi nismo anđeli 3', koji nije dobro prošao kod publike. Lepo je i što se Vesna Čipčić vraća u ulozi čuvene Elze."

Inače, posebno je oduševljen što će u nastavku glavni junak biti upravo Kojo.

"On će u filmu kao Miša da zauzme Gidrino mesto i biće isti her Žika! Deda je mnogo voleo Koju. U originalnom filmu se radnja vrtela oko dvojice deda i unuka, a u nastavku ćemo imati Mišu sa unucima Žikom i Milanom."

foto: Printscreen

Jovan, koji nosi gene velikana našeg glumišta, kaže da se "Žikina dinastija" i dalje reprizira jer je naš najbolji serijal.

"Greota je što nemamo više takvih ostvarenja. Svi znaju ko je Žika Pavlović, jer je ta uloga obeležila jednu eru naše kinematografije! Drago mi je da će i nove generacije moći da gledaju nešto što ima više humora, nego nasilja", zaključio je on.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, M.G/Informer/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track