Najnovije vesti

NEMAJU DIPLOMU, AL IMAJU DAR! Ona je priznala šta joj fali, a ovaj glumac probao da upiše čak 2 PRIVATNA FAKULTETA
Foto: Damir Dervišagić, Vlada Sporčić, Printscreen

Šarm i talenAT

NEMAJU DIPLOMU, AL IMAJU DAR! Ona je priznala šta joj fali, a ovaj glumac probao da upiše čak 2 PRIVATNA FAKULTETA

Pop kultura

Garant uspeha na javnoj sceni, filmu, televiziji i u pozorištu nikako nije činjenica da je neko završio glumačku akademiju što dokazuje. Mnogo više znače talenat, šarm, a za ekranizaciju i da kamera “voli” glumca bilo da je školovan za to ili samo priučen.

Popularni domaći glumci koji nemaju završenu glumačku akademiju su Mirka Vasiljević, Luka Raco i Dragana Mićalović.

Mirka Vasiljević postala je zvezda kao tinejdžerka zbog glavne uloge u filmu “Mi nismo anđeli” gde je rame uz rame igrala sa Nikolom Kojom.

Simpatije šire javnosti Mirki su doneli i buduće glumačke angažmane. Za ulogu simpatične Janje u sitkomu “Ljubav , navika i panika” dok se emitovala, na Mirkinu adresu pljustale su samo pohvale. Iako nije završila glumu, Mirka školu nije zapostavila pa je upisala komunikologiju na privatnom fakultetu. Shodno obavezama oko troje dece koje je rodila do 25 godine života kao najveća ljubav fudbalera Vujadina Savića, Mirkino sticanje univerzitetske diplome se odužilo. Uporedo sa svim, Mirka je aktivna u pozorištu, gde je posebno uspešna u komadima za najmlađe.

foto: Dragana Udovičić

Dragana Mićalović zbog hendikepa koji je osećala kad god se nađe u društvu popularnih glumaca odlučila je da upiše Akademiju savremenih umetnosti i uspela je u tome.

-Presrećna sam definitivno što sam upisala glumu kad sam shvatila da ona jeste moj poziv, a osećala sam hendiketp što nemam temelj, literaturu i znanje koje imaju školovani glumci. Kad razgovaram sa glumcima koji su završili akademije, osećam da nisam na njihovom nivou zbog znanja koje su stekli na akademiji. Iskustvo koje sam stekla u glumi jeste dragoceno, ali nije dovoljno- iskreno je nedavno ispričala Dragana.

Dobar prijatelj i Mićalovićkin kolega, Luka Raco takođe nije školovani glumac, ali je putem manekenstva primećen kada je sa deset godina snimio reklamu, a tri godine kasnije, ostvario veliku ulogu u popularnoje seriji “Sinđelići”, gde je i Dragani povrena velika uloga.

foto: Sonja Spasić

Luka je igrao još u nekoliko tv projekata, a zapažen angažman imao je u seriji “Nemanjići- rađanje kraljevine”. Iako je to malo poznato Raco je diplomirao bankarstvo i finansije na privatnoj akademiji. Danas ga gledamo u popularnoj seriji "Igra sudbine".

Velikani naše glume koji su kao što su Pavle Vujisić, Miodrag Petrović Čkalja i Žika Milenković nisu imali akademiju, ali su bili fantastični glumci i ostavili su legendarne filmove i serije iza sebe.

foto: Dragana Udovičić

Stranci i fakulteti Na svetskoj sceni spisak onih koji nisu završili glumačke akademije i nemaju diplomu i zvanje glumca je mnogo dugačak, a njihove biografije su uprkos tome impozantne.Pre nego što je dobio ulogu u “Kumu”, Robert De Niro nije bio zvezda. Živeo je u Njujorku i dva puta je upisivao privatne škole, ali nijednu nije završio.

foto: Profimedia

Kameron Dijaz je u 17. godini odustala od školovanja, kako bi se posvetila modelingu jer je jako želela da postane zvezda.

Džoni Dep je sa 13 godina imao svoj bend i već tada sanjao o karijeri rok zvezde. Stalno je bežao iz škole zbog neurednog života, a sa 15 godina je prekinuo školovanje. Dep se sa bendom proslavio samo na lokalnoj sceni, dok je za njega svet čuo tek kada ga je Nikolas Kejdž primetio.

foto: Profimedia

kurir.rs/blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...