NAJVIŠE SE ČEKA MOČVARA! Ali na distanci i pod maskama: Sve o 26. Sarajevo film festivalu!
Foto: Maja Medić

detalji

NAJVIŠE SE ČEKA MOČVARA! Ali na distanci i pod maskama: Sve o 26. Sarajevo film festivalu!

Pop kultura -

U sklopu ovogodišnjeg programa "Pretpremijere serije" 26. Sarajevo film festivala, koji se održava od 14. do 21. avgusta, publici će biti predstavljene prve dve epizode TV ostvarenja "Kosti", "Mama i tata se igraju rata" i "Močvara".

Dramske serije u ovom programu međusobno se takmiče za Nagradu publike.

foto: Firefly

Najviše pažnje izazvaće svakako prikazivanje "Močvare" reditelja Olega Novkovića. Serija je novi projekat "Fajerflaj produkcije" s sjajnom regionalnom glumačkom podelom u kojoj su Goran Bogdan, Vuk Kostić, Boris Isaković i Marta Bjelica. Bogdan igra inspektora koji istražuje jedno neobično ubistvo.

Festivalska publika će imati priliku da pogleda i epizode serije "Mama i tata se igraju rata", koja je nastavak filma "Realna priča" Gordana Kičića, kao i "Kosti", rađene prema tekstu Nikole Pejakovića i u režiji Saše Hajdukovića.

foto: Aleksandar Letić

Danski glumac Mads Mikkelsen dobitnik je nagrade Počasno Srce Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala. Nagrada se dodjeljuje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Festival će biti održan od 14. do 21. augusta u novom, prilagođenom formatu, u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim merama. Planirano je da se filmske projekcije održe na lokacijama gde je moguće. Publici će na raspolaganju biti posebni ulazi i sektori za grupe od maksimalno 100 posetilaca u otvorenim ili do 50 u zatvorenim projekcijskim prostorima, obavezna će biti propisana distanca između gledalaca, izvodiće se redovne dezinfekcije prostora, rigorozno će se sprovoditi obaveza nošenja maski u zatvorenim prostorima, a preporuka je i nošenje maski na otvorenom.

Kurir.rs/Foto: Maja Medić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja