Najnovije vesti

iskrena ispovest

EVO ŠTA KORONA RADI KOSI! Alisa Milano je jedna od ŽENA koje se bore s posledicom virusa i može da bude HRONIČNO! HOROR!

Pop kultura

Glumica Alisa Milano podelila je sa svojom publikom jednu od posledica kovida-19.

Oko milion i po ljudi trenutno je pogledalo upozorenje koje je postavila Alisa Milano nakon što se inficirala korona virusom. Ona je pokazala jednu od posledica infekcije, a to je opadanje kose.

- Da vam pokažem šta Kovid19 radi vašoj kosi. Molim vas, shvatite virus ozbiljno i nosite masku - poručila je uz snimak.

Na snimku je pokazala bez koliko kose ostaje prilikom češljanja, a Alisa nije redak slučaj. Nedavno je istu stvar pokazala Grejs Dadli (30) iz Eseksa kojoj je kosa toliko opala posle kovida da ovih dana nosi periku.

foto: Printscreen

- Svaki put kada bih očešljala kosu, ostala bih bez gomile vlasi. Na kraju sam se zabrinula i otišla na pregled gde mi je rečeno da je to posledica kovida. Lekar mi je rekao da, budući da sam bila na ivici smrti, telo je ukinulo sve funkcije koje nisu od važnosti, uključujući i razvoj folikula - kaže ona.

foto: Printscreen

Budući da sve više žena prijavljuje ovaj problem, o njemu pričaju i lekari i za sada ga prepoznaju kao telogen efluvijum, što je drugi najčešći tip opadanja kose kod žena, a u pitanju je poremećaj na skalpu i poremećaj rasta dlake.

Telogen efluvijum je vrlo često privremen i izlečiv. U dosta slučajeva traje oko pola godine, a ako potraje duže prelazi u hronično stanje.

kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...