RAŠA ANDRIĆ SNIMA NOVU KOMEDIJU: Posle Munja i Kengura radim film za decu!
Foto: Maja Medić

pala prva klapa

RAŠA ANDRIĆ SNIMA NOVU KOMEDIJU: Posle Munja i Kengura radim film za decu!

Pop kultura -

Moja dosadašnja ostvarenja bavila su se mladim ljudima koji odbijaju da odrastu, međutim, u centru pažnje ove priče je devojčica, poručuje reditelj

Nakon legendarnih filmova "Kad porastem biću Kengur" i "Munja" Radivoje Raša Andrić je počeo snimanje nove komedije "Leto kada sam naučila da letim". Prva klapa pala je pre tri dana na bazenu SC "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu, a ekipu čeka i selidba na Hvar. Ova porodična komedija, koja prati morske avanture dvanaestogodišnje devojčice, snima se prema istoimenom romanu poznate spisateljice za decu i mlade Jasminke Petrović.

foto: Maja Medić

Kako stoji u opisu filma, emotivna priča prati devojčicu Sofiju tokom njenog letovanja s bakom na Hvaru, a naizgled dosadno letovanje upotpuniće nova prijateljstva, prvi poljubac, pomirenje sa otuđenom porodicom, te će raspust pretvoriti u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo. U glavnoj ulozi pojavljuje se Klara Hrvanović, a uz nju su poznata glumačka imena - Olga Odanović i Žarko Laušević.

foto: Damir Dervišagić

- Moja dosadašnja ostvarenja bavila su se mladim ljudima koji odbijaju da odrastu, međutim, u centru pažnje ove priče je devojčica koja želi što pre da zakorači u svet odraslih. Potpuno novi ugao, kao i činjenica da je ovo pre svega dečji film, za mene predstavljaju izazov kome se izuzetno radujem - izjavio je Andrić, reditelj koji je stekao kultni status filmovima "Kad porastem biću Kengur", "Munje", kao i "Tri palme za dve bitange i ribicu". On je ovim povodom dodao da iako je ovo film namenjen pre svega deci, u njegovom rediteljskom pristupu neće se osetiti podilaženje. - Kroz osećanje spoznaje, sreće, a ponekad i tuge gradim glavni lik Sofije i priču oko nje. To su neprocenjivi trenuci odrastanja i očekivanja kroz koje smo svi prošli, a danas prolaze neki novi klinci - istakao je reditelj.

foto: Maja Medić

Premijera filma se očekuje u septembru 2021. godine. "Leto kada sam naučila da letim" realizuje se u koprodukciji Srbije, Hrvatske, Bugarske i Slovačke, a uz podršku fondova "Kreativna Evropa" i "Eurimaž". Kurir/ Tanjug, foto: Maja Medić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track