Najnovije vesti

NOVI DATUM STERIJINOG POZORJA: Festival će otvoriti Branka Petrić, a za nagrade će se boriti sedam predstava!
Foto: Sonja Spasić

tradicija

NOVI DATUM STERIJINOG POZORJA: Festival će otvoriti Branka Petrić, a za nagrade će se boriti sedam predstava!

Pop kultura

Branka Petrić, doajenka našeg glumišta i dvostruka dobitnica Sterijine nagrade, otvoriće 26. septembra u Novom Sadu 65. Pozorje.

Na našem najprestižnijem festivalu Petrićeva je debitovala 1962. godine ulogom Porodilje u predstavi "Otkriće" Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Za uloge u predstavama istog pozorišta "Putujuće pozorište Šopalović" 1986. i "Rođeni u JU" 2011. ovenčana je Sterijinim nagradama.

foto: Tamara Trajković

Utvrđen je i sastav Žirija 65. Sterijinog pozorja. O nagradama će odlučivati Laslo Vegel, književnik (predsednik), dramaturg Jelena Mijović, pozorišni kritičar Igor Burić i dramski pisci Almir Bašović i Željko Hubač. U konkurenciji za priznanja ove godine je sedam predstava, po dve Bitef teatra ("Lepa Brena prodžekt" i "Kretanje") i Srpskog narodnog pozorišta (Smederevo 1941. i "Ko je ubio Dženis Džoplin"), te "Semper idem" Narodnog pozorišta Sombor, "Radnička hronika" Narodnog pozorišta Subotica i Gustav je kriv za sve subotičkog pozorišta "Deže Kostolanji". Pozorje je planirano da bude održano u periodu od 26. septembra do 4. oktobra.

Kurir.rs/ Foto: Sonja Spasić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...