UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ JE POSTALO DRUŠTVENI FENOMEN! Zlatan Vidović iz Holivuda stigao na snimanje PEVAČICE!
Foto: Tamara Trajković

Ko je glavni glumac u dugo čekanoj seriji

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ JE POSTALO DRUŠTVENI FENOMEN! Zlatan Vidović iz Holivuda stigao na snimanje PEVAČICE!

Pop kultura -

Glumac Zlatan Vidović iz Banjaluke predstaviće se do kraja godine i publici u Srbiji, u ulogama u dve serije - "Hotel Balkan" i "Kosti". U Beograd dolazi na poziv Predraga Gage Antonijevića i do kraja godine snimaće seriju "Pevačica", koja je inspirisana ubistvom pevačice Jelene Marjanović. Umetnički put započeo je u rodnoj Gradiški, glumu je usavršio na Akademiji umetnosti u Banjaluci, a već je snimio i svoj prvi film u Holivudu.

Kako vi reagujete na fenomen Jelene Marjanović? - Njeno ubistvo je postalo društveni fenomen i odavno je prevazišlo stranice crne hronike. Nadam se da će se konačno i rasvetliti.

foto: Tamara Trajković

Šta možete da nam otkrijete o svojoj ulozi? - Ne mogu da otkrivam ništa o radnji, ali verujem da će serija biti zanimljiva publici jer scenario obiluje neočekivanim obrtima, zapletima i mnogim dobrim ulogama. Igram inspektora policije. On je imao srećan život, ali za noć sve mu se promenilo i sada pokušava da se izvuče.

Koliko su bliske estradne profesije i gluma? - Bliske su samo glumcima koji su poznati i snimaju mnogo.

Kako gledaju na vaš uspeh u Banjaluci? Snimali ste i film u Holivud. - Da. Mislim da ne gledaju s dozom ljubomore. Mislim da me svi podržavaju i da im je drago. Uspeh nekoga iz male sredine može i njima da znači, jer će u budućnosti neko i njih angažovati.

foto: Zorana Jevtić

Kako je počelo prijateljstvo s Gagom Antonijevićem? - Prvo sam radio "Ubice mog oca", pa je onda došla uloga u filmu "Dara iz Jasenovca". Dao mi je glavnu ulogu u filmu koji će sigurno ostaviti trag u srpskoj kinematografiji.

Igrate Mileta Ilića, oca glavne junakinje, devojčice Dare? - On je u logoru Gradina i razdvojen je od svoje porodice, koja je u Jasenovcu. Svakog dana on zakopava leševe i živi sa strepnjom da će jednom dana naći nekog iz svoje porodice. Teška uloga. Na setu smo svi disali kao jedno. Mislim da će ta hemija proizvesti dobar film.

foto: Promo

Od jeseni ćemo vas na Superstar kanalu i RTS gledati u dve serije - "Kosti" i "Hotel Balkan"? - U "Kostima" imam samo epizodu, a u "Hotelu" veću ulogu. Deo priče "Hotela Balkan" je smešten u epohu, a deo je moderan. Igram kriminalca, odnosno zelenaša koji pokušava da se "ugradi" u taj hotel.

foto: Tamara Trajković

Snimali ste film i u Americi? - Proces rada u Americi i kod nas je isti. Ulogu u jednom holivudskom filmu sam dobio na kastingu. Jedina razlika je što su honorari mnogo veći.

Kurir/ Foto: Tamara Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track